01 iulie 2012


Acatrinei, liderul judeţean al PRM Suceava:
 USL trebuie să-l suspende pe preşedintele Băsescu 
Guvernul şi Parlamentul ar trebui să iniţieze procedura  de suspendare din funcţie a preşedintelui României, Traian Băsescu, a declarat, într-o conferinţă de presă,  preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei. Fostul senator PRM de Suceava consideră că  Băsescu continuă să este principalul autor al zâzaniei dintre instituţiile statului şi că alegerile anticipate pentru ocuparea fotoliului de la Palatul Cotroceni ar putea aduce liniştea în ţară.       
„Acest demers este  esenţial pentru viitorul ţării pentru că, în caz contrar, Băsescu va continua să uneltească de la Cotroceni şi va încurca, la fel ca şi până acum, bunul mers al treburilor. Însă domnul preşedinte ar trebui să înţeleagă de unul singur acest lucru, dându-şi demisia de bună voie din funcţie. Astfel, ar urma să se organizeze alegeri anticipate, la conducerea ţării  venind un preşedinte care să nu se amestece în activitatea executivului şi care să-şi exercite doar prerogativele constituţionale”, arată Acatrinei.              
Pe de altă parte, liderul PRM Suceava, crede că actualul Guvern ar trebui să finalizeze mai repede auditările de la ministere, după preluarea conducerii acestora din urmă de la PDL.
 „Dacă sunt constatate încălcări ale legii, cei vinovaţi că au adus prejudiciu economiei trebuie să suporte toate consecinţele, inclusiv prin despăgubiri faţă de stat”, a explicat preşedintele organizaţie judeţene Suceava a PRM, precizând că acestea sunt două probleme care trebuie urgentate de Guvernul Ponta.