15 iulie 2012


De la 1 august,
Sucevenii nu vor mai avea apă caldă
·        De la această dată, în 22 de locaţii încep reparaţiile în sistemul de termoficare,  furnizarea fiind sistată şi câte perioadă două săptămâni
Conducerea Primăriei municipiului Suceava a aprobat programul de reparaţii din sistemul de transport şi distribuire a agentului termic. Acestea din urmă vor demara la începutul lui august, iar potrivit primarului Ion Lungu, se va interveni în toate cartierele oraşului. Lucrările se vor desfăşura în 22 de puncte din cartierele Obcini, „George Enescu”, Zamca, Centru şi Burdujeni. „Vor avea loc intervenţii punctuale, în ideea de a creşte calitatea  serviciilor prestate. Există multe cazuri în care oamenii reclamă că apa caldă nu ajunge la timp, trebuind ca robinetul să fie lăsat deschis o perioadă lungă de timp, în care curge doar apă rece. Vor fi întreruperi  de câte o săptămână-două, în anumite zone, în aşa fel încât să putem face aceste lucrări”, arată edilul şef. 
Lungu precizează că în cartierul Zamca va fi înlocuită o conductă în lungime de 30 de metri din magistrala de transport energie termică, acesta  riscând să cedeze pe timp de iarnă şi să lase fără căldură mii de suceveni, din zonele Areni şi „Mărăşeşti”, precum şi din cartierele „George Enescu” şi „Zamca”. „Intervenţiile sunt programate a începe la 1 august şi ne dorim ca, până la 1 septembrie, când copii vor merge la şcoală, să avem finalizate aceste întreruperi locale de furnizare a apei calde”,  a declarat primarul Ion Lungu.