04 iulie 2012


Din cauza datoriilor mari către Termica,
Sucevenii rău platnici ar putea rămâne fără apă caldă   
·        Consumatorii casnici au restanţe de peste 21 de milioane de lei, media plăţilor oprindu-se la nivelul lunii octombrie 2011,  „ceea ce înseamnă că sucevenii nu şi-au plătit căldura pentru iarna trecută”
·        „Este ceva elementar şi în lumea civilizată: când consumi ceva, trebuie să şi plăteşti!, a accentuat edilul şef Ion Lungu
Consumatorii casnici au la societatea de termoficare Termica datorii de 21 de milioane de lei, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă,  primarul Sucevei, Ion Lungu, care a făcut apel la populaţie să-şi onoreze debitele restante, astfel încât să poată beneficia de căldură la iarnă.  „Pe lângă cele făcute de Primărie, trebuie ca şi populaţia să facă eforturi. Fac apel la suceveni să nu caute vinovaţi numai la Primărie şi să plătească facturile către Termica”, a pus în vedere şeful administraţiei municipale.   Lungu a precizat că există facturi neachitate încă din anul 2006, media valorică a plăţilor restante apropiindu-se de nivelul lunii octombrie 2011, „ceea ce înseamnă că sucevenii nu şi-au plăti căldura pentru iarna trecută”. Edilul şef a declarat că, anul acesta, de la bugetul local, în contul subvenţiei la diferenţa de tarif la gigacalorie, către Termica a fost virată suma de 12 milioane de lei.  Pe de altă, parte, în curs sunt procedurile prin care municipiul Suceava intenţionează să contracteze un credit bancar  de 15 milioane de lei pentru constituirea stocurilor de combustibil necesar sezonului rece care vine. Ocupantul fotoliului din Areni a declarat că se preocupă ca, din cauza rău platnicilor, programul de apă caldă să nu aibă de suferit în cursul verii.  „Nu se poate ca sucevenii să nu-şi achite căldura. Cred că unii s-au obişnuit să consume şi să nu plătească, ceea ce nu este normal. Eu ca primar vreau să-mi fac datoria  şi să asigur apă caldă în toată perioada acestei veri. Căldură a fost, servicii de calitate au fost, trebuie ca populaţia să plătească, dacă nu, nu vom avea ce face şi vor trebui de suporta consecinţe. Este ceva elementar şi în lumea civilizată: când consumi ceva, trebuie să şi plăteşti!, a accentuat edilul şef. Ion Lungu a ţinut să menţioneze că la Suceava, gicacaloria are unul dintre cele mai  reduse tarife de referinţă din ţară, de 185 de lei, sub cel mediu naţional de 193 de lei.