11 iulie 2012


Amenzi date cu un deceniu în urmă, neîncasate de Primăria Suceava
·        Măsurile de executare silită nu au niciun efect, aceasta şi ca urmare a faptului că popririle cerute de municipalitate nu sunt puse în practică
Municipalitatea suceveană se vede văduvită de resurse financiare  importante care se fac venituri la bugetul local. Este vorba despre cele provenind de pe urma contravenţiilor, intrările la acest capitol fiind de doar de circa 17% din prevederile bugetare.   „La sancţiunile pentru încălcarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, din 3.450 de amenzi, în valoare de 1,38 milioane de lei, încasate au fost doar 197 de amenzi, însemnând aproape 60.000 de lei. La amenzi, în acest an, avem o execuţie 16,8%, iar lucrurile merg foarte greu”, spune primarul Sucevei, Ion Lungu.    
Edilul şef precizează că măsurile de executare silită nu au niciun efect, aceasta şi ca urmare a faptului că popririle cerute de municipalitate nu sunt puse în practică.   
„Ne luptăm cu morile de vânt. Există acele amenzi de 100-200-300 de lei vechi, pentru care trebuie să dai în judecată, să notifici şi, până la urmă, nu ai unde să faci popriri. Mulţi nu lucrează, iar pe alţii nu poţi să îi descoperi. Mai mult, atunci când ajungi să-i descoperi, unităţile în cauză nu iau în considerare popririle propuse de Primăria Suceava. Există dosare în instanţă, iar lucrurile merg foarte greu”, arată edilul şef. Lungu evidenţiază că, în materie de amenzi la regimul circulaţiei, la bugetul local ar trebui să intre 10 milioane de lei, sume datorate începând cu 10 ani în urmă.  „Trebuie modificată legislaţia la nivel naţional, fiind necesară o soluţie de transformare în muncă a acestor amenzi. Cu siguranţă, voi ridica aceste probleme la întâlnirile profesionale, deoarece, la Primărie, avem situaţii financiare care nu reflectă realitatea”, a explicat primarul Ion Lungu.