11 iulie 2012


Zece auto-speciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă
Un proiect în stadiul de implementare, în valoare de 33,9 milioane de lei va aduce în judeţul Suceava 10 auto-speciale de intervenţie în situaţii de urgenţă, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor. Este vorba despre 6 ambulanţe de prim ajutor, o ambulanţă de reanimare, două autospeciale complexe de intervenţie descarcerare şi acordare de asistenţă medicală de urgenţă şi, de asemenea, despre o auto-specială de intervenţie cu apă şi spumă, de capacitate mărită. Proiectul se numeşte Achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţii în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale şi primului ajutor calificat, fiiind derulat prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Euronest”. „Beneficiem de dotare la standarde internaţionale, care vor ajuta munca operativă a colegilor care asigură intervenţia în situaţie de urgenţă, cât şi ceea ce înseamnă asistenţa medicală de urgenţă şi primul ajutor calificat”, a declarat Cătălin Nechifor.  Pe de altă parte Prin Programul Operaţional Regional, Regiunii de Dezvoltare Nord Est i s-au alocat, pentru intervalul 2007-2013, 16,24 milioane de euro.  Până acum, într-un prim contract, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, a primit 6 auto-speciale pentru lucrul cu apă şi spumă, una de cercetare, una pentru descarcerări grele, precum şi o auto-specială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă.  
Judeţul Suceava ar putea beneficia şi de o auto-specială de intervenţie şi salvare de la înălţime. Aceasta graţie celei de a treia cereri de finanţare pe care  Asociaţia de Dezvoltare Inter-comunitară „Euronest” a depus-o la organismele europene. Procedura vizează achiziţionarea a 6 auto-speciale, în valoare totală de 14,25 milioane de lei, respectiv câte una pentru fiecare judeţ component al Regiunii.
Asociaţia „Euronest” este rezultatul unui parteneriat între cele 6 judeţe componente ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est şi care fac parte judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui şi Neamţ.