Sanitar-veterinarii dau iama în pensiuni şi restaurante
· Şeful DSVSA spune că unii patroni ignoră prevederile legale şi că pe fondul caniculei pot apărea toxiinfecţii alimentare
Sanitar-veterinarii suceveni avertizează că, în perioada următoare, vor trece descinde la unităţile de alimentaţie publică din judeţ. Petrea Dulgheru, directorul coordonator al Direcţiei Sanitar/Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor spune că proprietarii acestora şi-au cam luat nasul la purtare, manifestând dezinteres faţă de prevederile legislaţiei de profil. „Avertizez că, în perioada următoare, voi intra, împreună cu echipa, în restaurante şi pensiunile agro-turistice, deoarece se simte o perioadă de relaxare, iar administratorii acestora consideră că pot să pună orice în consum”, remarcă dr. Dulgheru, atenţionând pe patroni că pot beneficia de sprijinul sanitar-veterinarilor, însă nu şi cu preţul prejudicierii consumatorilor. Şeful DSVSA arată că lucrătorii de specialitate vor verifica provenienţa materiei prime şi condiţiile de păstrare şi folosire a acesteia, campania venind pe fondul posibilităţii apariţiei unor episoade de toxi-infecţii alimentare cauzate de factori favorizatori, precum temperaturile ridicate. Petrea Dulgheru pune în vedere că, în cazul în care vor fi identificate produse preparate în lipsa condiţiilor minime de igienă sau alimente care nu se încadrează în parametrii de calitate şi siguranţă alimentară, se vor lua măsuri urgente de retragere din consum a acestora, precum şi de sancţionare a contravenţională a persoanelor vinovate.
· Şeful DSVSA spune că unii patroni ignoră prevederile legale şi că pe fondul caniculei pot apărea toxiinfecţii alimentare
Sanitar-veterinarii suceveni avertizează că, în perioada următoare, vor trece descinde la unităţile de alimentaţie publică din judeţ. Petrea Dulgheru, directorul coordonator al Direcţiei Sanitar/Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor spune că proprietarii acestora şi-au cam luat nasul la purtare, manifestând dezinteres faţă de prevederile legislaţiei de profil. „Avertizez că, în perioada următoare, voi intra, împreună cu echipa, în restaurante şi pensiunile agro-turistice, deoarece se simte o perioadă de relaxare, iar administratorii acestora consideră că pot să pună orice în consum”, remarcă dr. Dulgheru, atenţionând pe patroni că pot beneficia de sprijinul sanitar-veterinarilor, însă nu şi cu preţul prejudicierii consumatorilor. Şeful DSVSA arată că lucrătorii de specialitate vor verifica provenienţa materiei prime şi condiţiile de păstrare şi folosire a acesteia, campania venind pe fondul posibilităţii apariţiei unor episoade de toxi-infecţii alimentare cauzate de factori favorizatori, precum temperaturile ridicate. Petrea Dulgheru pune în vedere că, în cazul în care vor fi identificate produse preparate în lipsa condiţiilor minime de igienă sau alimente care nu se încadrează în parametrii de calitate şi siguranţă alimentară, se vor lua măsuri urgente de retragere din consum a acestora, precum şi de sancţionare a contravenţională a persoanelor vinovate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu