08 iulie 2009


Primăria nu găseşte proprietari interesaţi să intre în programul de reabilitare termică

· După ce Guvernul s-a angajat să dea bani pentru anveloparea a circa 1000 de apartamente, 80% dintre solicitanţii iniţiali nu au mai confirmat şi participarea financiară

Primăria Suceava se va adresa Guvernului în vederea redistribuirii unei părţi a sumei de 8,2 milioane lei acordată de la centru pentru reabilitarea imobilelor de locuit din municipiul reşedinţă. Demersul este făcut după ce doar circa 80% dintre înscrişii pe lista aprobată de executivul din Capitală, au venit şi cu confirmarea efectivă de participare financiară în cadrul programului. Termenul limită a expirat pe 6 iulie, iar până la această dată doar trei asociaţii de proprietari au semnat acte adiţionale la contractele de mandat. Astfel, dacă iniţial la compartimentul specializat al Primăriei au fost depuse solicitări de reabilitare pentru 31 de blocuri cu 945 de unităţi de locuit, numai 7 imobile, cu 171 unităţi de locuit vor intra, în perioada următoare, în procedura de proiectare şi de anvelopare efectivă.
„În măsura în care nu mai vin şi alte confirmări, vom intra cu un proiect de hotărâre în Consiliul Local, astfel încât să aprobăm o altă listă de priorităţi, cu înlocuirea celor care au refuzat să intre în program. După care, vom merge la Guvern, pentru a ne axa pe alte blocuri”, precizează edilul şef. Dl. Lungu spune că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a informa asociaţiile în legătură cu ceea ce presupune reabilitarea termică, având mai multe întâlniri cu reprezentanţii acestora. Mai mult, pe masa de4şedinţă a deliberativului de luna aceasta va fi pus şi un proiect de scutire, totală sau parţială, de la plata contribuţiei de 20%, a familiilor cu venituri mici. „Nu putem forţa pe proprietari, în niciun fel, să intre în acest program. Sper ca, după realizarea efectivă a reabilitării primelor blocuri, aceştia să-şi clarifice nelămuririle pe care le au”, a conchis Ion Lungu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu