Pe fondul temperaturilor înalte,
Pâine râncedă şi mucegăită în chioşcurile şi magazinele sucevene
· În urma reclamaţiilor primite, inspectorii sanitar-veterinari fac verificări pe linia calităţi produselor de panificaţie puse în consum
Sanitar-veterinari suceveni fac controale pe linia calităţii produselor de panificaţie puse în vânzare. Directorul coordonator al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru spune că inspectorii din subordine răspund, astfel, unor reclamaţii venite din partea consumatorilor, aceştia din urmă plângându-se că li s-a vândut pâine necomestibilă. Dr. Dulgheru atenţionează cumpărătorii să aibă grijă de unde se aprovizionează, deoarece, din cauza temperaturilor ridicate, produsele de panificaţie ambalate sau neambalate, ţinute în mediu impropriu, se pot deprecia rapid. „Am primit reclamaţii de la consumatori că, pe fondul căldurii de afară, pâinea este ţinută la temperaturi foarte înalte în chioşcuri sau alte unităţi comerciale şi mucegăieşte sau se acidulează”, relevă şeful DSVSA, adăugând că, date fiind condiţii amintite, în această perioadă fierbinte apar nedorite modificări organoleptice şi fizico-chimice. Petrea Dulgheru nu recomandă consumatorilor pâinea cu suprafaţa crăpată, arsă sau deformată, insuficient crescută, cu miezul crud ori cu miros nespecific de rânced. Din 2004, DSVSA are competenţe pe latura alimentară, controlând aspecte legate de implementarea legislaţiei specifice şi de aplicarea şi respectarea normelor de siguranţă alimentară.
Pâine râncedă şi mucegăită în chioşcurile şi magazinele sucevene
· În urma reclamaţiilor primite, inspectorii sanitar-veterinari fac verificări pe linia calităţi produselor de panificaţie puse în consum
Sanitar-veterinari suceveni fac controale pe linia calităţii produselor de panificaţie puse în vânzare. Directorul coordonator al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru spune că inspectorii din subordine răspund, astfel, unor reclamaţii venite din partea consumatorilor, aceştia din urmă plângându-se că li s-a vândut pâine necomestibilă. Dr. Dulgheru atenţionează cumpărătorii să aibă grijă de unde se aprovizionează, deoarece, din cauza temperaturilor ridicate, produsele de panificaţie ambalate sau neambalate, ţinute în mediu impropriu, se pot deprecia rapid. „Am primit reclamaţii de la consumatori că, pe fondul căldurii de afară, pâinea este ţinută la temperaturi foarte înalte în chioşcuri sau alte unităţi comerciale şi mucegăieşte sau se acidulează”, relevă şeful DSVSA, adăugând că, date fiind condiţii amintite, în această perioadă fierbinte apar nedorite modificări organoleptice şi fizico-chimice. Petrea Dulgheru nu recomandă consumatorilor pâinea cu suprafaţa crăpată, arsă sau deformată, insuficient crescută, cu miezul crud ori cu miros nespecific de rânced. Din 2004, DSVSA are competenţe pe latura alimentară, controlând aspecte legate de implementarea legislaţiei specifice şi de aplicarea şi respectarea normelor de siguranţă alimentară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu