10 octombrie 2018

Lucrările pentru introducerea gazelor naturale în Burdujeni-sat încep după mai mult de 10 ani de demersuri şi amânări
·        Câştigătorul licitaţiei este firma locală Test Prima,    reţele vor fi amenajate şi în cartierul „Tineretului”, iar ordinul de începere a execuţiei va fi dat în zilele ce urmează.
·        „Termenul este de maxim 36 de luni, însă firma are expertiză în domeniu, de aceea sper să aducem cât mai repede gazul metan în cele două cartiere”, a precizat primarul Ion Lungu.
Ieri, Primăria Suceava a semnat contractul cu Test Prima, societatea care a câştigat licitaţia pentru extinderea reţelelor de gaze naturale în cartierele Burdujeni-sat şi „Tineretului”, de pe Dealul Mănăstirii Teodoreni. „Sunt bucuros că a câştigat o firmă din Suceava, pentru că sunt probleme din acest punct de vedere. Vin firme din toată ţară sau chiar din Europa, câştigă licitaţii, dar forţa de muncă se ia tot din Suceava. Şi, atunci, acestea trebuiau să caute subcontractori” a spus primarul Ion Lungu. Valoarea contractului pentru investiţia amintită este de 3,71 de milioane de lei, fără TVA, iar intervenţiile vor dura 36 de luni. Edilul-şef a precizat că ordinul de începere a lucrărilor va fi dat cât mai repede, după ce, în câteva zile societatea constructoare va depune garanţia prevăzută de lege.  „Vrem să demarăm efectiv aceste lucrări atât de aşteptate în cartierul Burdujeni-sat şi pe Dealul Mănăstirii, să putem face cât mai mult în acest an, dacă vremea ne permite. Finanţarea va fi asigurată dintr-un credit disponibil începând cu anul viitor, iar până atunci vom plăti lucrările din sursele proprii ale Primăriei. Termenul este de maxim 36 de luni, însă firma are expertiză în domeniu, de aceea sper să aducem cât mai repede gazule metan în cele două cartiere. O perioadă nu s-a putut face acest lucru, pentru că nu dădea voie legislaţia. Anul trecut, acesta a fost modificată, ne-am mişcat cu celeritate şi iată că am ajuns la semnarea contractului”, explicat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. La începutul anului 2017, Primăria Suceava se asocia cu Delgaz „Moldova”, în vederea extinderii alimentării cu gaze naturale în cartierele Burdujeni-sat şi „Tineretului”. Debitul suplimentar de gaze naturale necesar extinderii reţelelor de alimentare este de peste 3.300 de metri cubi, dintre cei 977 de proprietari chestionaţi, 97,95% declarând că vor să fie branşaţi cu maşini de gătit, sobe sau centrale pentru încălzirea locuinţelor. Reamintim că în august 2008, municipalitatea suceveană renunţa la asocierea cu E-on Gaz pentru extinderea alimentării cu gaze naturale în cartierul Burdujeni-sat. Primarul urbei, Ion Lungu, declara, la acea dată, că hotărârea de ieşire din asociere este consecinţă a faptului că oficialii de la compania de gaze naturale solicitau preluarea gratuită noii investiţii, inclusiv cea realizată din cofinanţarea de la bugetul local.