18 octombrie 2018


Asfaltări amânate din caza lipsei de muncitori
·       Firmele nu au forţă de muncă suficientă, iar dacă în alţi ani lucrau la intervenţii un număr de 12 echipe, în acest an au fost doar una, maxim două echipe”, a declarat edilul-şef Ion Lungu.
·       În 2018, din bugetul local urma să fie cheltuită cu infrastructura rutieră suma de 24,95 de milioane de lei, reparaţiile necesitând 20 de milioane de lei, în timp ce 4,95 de milioane de lei trebuiau a lua calea investiţiilor.
 Primăria municipiului Suceava a semnat nou contract pentru atribuirea Serviciului de reparaţii şi întreţinere a străzilor din capitala de judeţ. Primarul Ion Lungu spune că licitaţia a fost câştigată de o asociere formată din  societăţile comerciale  Auto Tehnorom, Flor Construct, SUCT şi Con Bucovina, fapt care dă garanţia că infrastructura rutieră va fi menţinută în condiţii bune.    
„Încercăm să recuperăm ce am pierdut în această vară din punct de vedere al asfaltărilor. Este o mare problemă, pentru că firmele nu au forţă de muncă suficientă, iar dacă în alţi ani lucrau la intervenţii un număr de 12 echipe, în acest an au fost doar una, maxim două echipe. Apreciez faptul că s-au luminat şi constructorii din Suceava şi s-au prezentat ca asociaţi, deoarece, în caz contrar, se mai băteau încă vreo doi ani de zile prin contestaţii” a declarat Lungu, precizând că, până la finele lui 2018 va fi încheiată reabilitarea străzii Curţii Domneşti. În scopul recuperării rămânerii în urmă, intervenţii au loc pe magistrala rutieră principală, pe aleea Saturn, străzile „Zorilor”, „Parcului”, „Horia, Cloşca şi Crişan” şi „Grădinilor”. Edilul-şef spune că acest contract este valabil până în octombrie 2019, însă se mai poate acorda o prelungire de 4 luni, conform legii. „Suntem asiguraţi de aceste 4 firme care au câştigat licitaţia că vom recupera ce am pierdut în acest an”, a reliefat Ion Lungu, primarul Sucevei. Programul de reparaţii şi întreţinere a străzilor, stabilit la începutul anului,  prevedea ca în lucrări să intre 247 de străzi, dintre care pe 13 să fie turnate covoare asfaltice, 130 plombate, iar 104 fi balastate. În 2018, din bugetul local urma să fie cheltuită cu infrastructura rutieră suma de 24,95 de milioane de lei, reparaţiile necesitând 20 de milioane de lei, în timp ce 4,95 de milioane de lei trebuiau a lua calea investiţiilor. Covoare asfaltice erau prevăzute pe străzile „Curtea Domnească”, „Ion Irimescu”, „Traian Tăranu”, „Lev Tolstoi”, „Eternităţii”, „Mihail Sadoveanu”, „Bogdan Vodă”, „Mărăşeşti”, „Mihail Kogălniceanu”, „Leca Morariu”, „Viitorului”, „Vasile Bumbac”, precum şi în parcarea de lângă Catedrala „Naşterea Domnului”.