10 octombrie 2018

Nicio firmă nu s-a arătat interesată de reabilitarea termică a sediului din Areni al Primăriei Suceava  
·        Licitaţia este reprogramată pentru 31 octombrie, Ion Lungu, şeful municipalităţii crezând că reţinerea a fost cauzată de complexitatea lucrărilor, dar şi de lipsa forţei de muncă.
·        „Nu văd o altă justificare, mai ales că este vorba despre o lucrare pe fonduri europene şi nu se pune problema că nu ar fi bani”, a arăta edilul-şef.         
Primăria municipiul Suceava va relua „de urgenţă” licitaţia pentru desemnarea firmei constructoare care va face lucrările privind creşterea eficienţei energetice a sediului instituţiei din Areni. Declaraţia aparţine primarului Ion Lungu şi a fost făcută după ce la licitaţia deja ţinută nu s-a arătat interesată nicio societate. Edilul-şef pune această reticenţă pe seama  complexităţii intervenţiilor, dar şi a lipsei mânii de muncă cu calificarea necesară. „Din păcate nu s-a prezentat nicio firmă la licitaţie. Vreo două firme s-au interesat, au cerut clarificări, dar la licitaţie nu participat niciuna, şi, ca atare, o reluăm pe 31 octombrie. Sigur, este o lucrare mai complexă şi nu văd o altă justificare, mai ales că este vorba despre o lucrare pe fonduri europene şi nu se pune problema că nu ar fi bani. Au mai fost licitaţii şi la Consiliul Judeţean, precum şi din ce am mai vorbit cu alţi primari din ţară, se constată o lipsă a forţei de muncă calificată”, precizează, Ion Lungu, şeful executivului sucevean.  Contractul de finanțare a Proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei municipiului Suceava” cu fonduri disponibile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon” a fost semnat în Suceava, de către viceprimarul Lucian Harșovchi și Vasile Asandei, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est.  Valoarea proiectului este de 7,53 de milioane de lei, cu o participare de 150.000 de lei a bugetului local sucevean, reprezentând 2% din total, durata de realizare fiind de 24 de luni. Printre principalele intervenţii care ar urma să se desfăşoare la clădirea administrativă din Areni se numără îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii; reabilitarea și modernizarea instalațiilor de preparare și transport a agentului termic; utilizarea resurselor regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire și prepararea apei calde de consum; montarea unei pompe de căldură; demontarea caloriferelor și înlocuirea cu ventilo-convectoare; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incadescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață; înlocuirea lifturilor și a circuitelor electrice.