08 august 2017

Staţii de încărcare rapidă pentru maşini şi biciclete electrice
·        Cu finanţare elveţiană nerambursabilă,  achiziţionate vor fi 11 autoturisme, două furgonete, o automăturătoare, o autocisternă şi 10 biciclete, toate electrice.
·        Prevăzută este crearea a 56 de locuri de parcare destinate vehiculelor electrice, precum şi înfiinţarea a 28 de puncte de încărcare a acumulatorilor.

Luni, Primăria municipiului Suceava a semnat contractul pentru furnizarea autovehiculelor electrice în cadrul unui proiect cu finanţarea elveţiană nerambursabilă. Ion Lngu, şeful executivului local, a ţinut să precizeze că, tot de la începutul săptămânii, a început şi lucrările de montare a staţiilor electrice  de încărcare în punctele cele mai circulate ale Sucevei. „Au fost montate 14 staţii de încărcare electrice, la Primăria municipiului Suceava fiind 3 asemenea staţii de încărcare rapidă.  Iată că începe să prindă contur acest proiect al  transportului electric în municipiul Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu. Câştigătorul licitaţiei pentru autovehiculele electrice este firma Grădinariu Import Export, în cauză fiind 11 autoturisme electrice Peugeot I.on, în valoarea de câte 92.655 de lei fiecare şi două furgonete Electrice Peugeot Partner, în valoarea de 157.657 de lei bucataAchiziţiile din Proiectul „Electromobilitate-Vehicule electrice pentru o municipalitate verde” au fost scoase la licitaţie în două loturi.  Valoarea totală a finanţării din Programul de cooperare elveţiano-român „Swiss-Romanian cooperation programe” este de 3,11 milioane de franci elveţieni, 85% reprezentând finanţare nerambursabilă, iar 15% fiind contribuţie a financiară din bugetul local sucevean. Proiectul cu finanţare elveţiană prevede achiziţionarea a 11 autoturisme electrice, la care se adaugă două furgonete electrice, o automăturătoare electrică, o autocisternă electrică şi a 10 biciclete electrice. De asemenea, prevăzută este crearea a 56 de locuri de parcare destinate vehiculelor electrice, precum şi înfiinţarea a 28 de puncte de încărcare a acumulatorilor.