02 august 2017

Asistentele medicale de la cabinetele şcolare, mobilizate pentru intervenţii pe timp de caniculă
·        Primăria Suceava are înfiinţate 6 puncte de prim-ajutor cu apă de băut şi personal medical dotat cu tensiometre.
·        "Facem apel la persoanele care ştiu că au probleme de sănătate să nu se aventureze prin oraş la orele prânzului", a subliniat viceprimarul Lucian Harşovschi.   

Pe fondul avertizării meteorologice cod de galben de caniculă şi disconfort termic din zilele de 2 şi 3 august, Primăria municipiului Suceava, prin Serviciul pentru situaţii de urgenţă,  a luat mai multe măsuri de prevenire a evenimentelor neplăcute cea ar putea apărea pe acest fond. Anunţul este făcut de viceprimarul Lucian Harşovschi, care a precizat că autorităţile locale sunt pregătite să facă faţă perioadei cu temperaturi extreme, pe raza urbei reşedinţă fiind  înfiinţate 6  puncte de prim-ajutor. Acesta sunt accesibile publicului în pieţele agroalimentare din Burdujeni, Centrală şi "George Enescu", în piaţa angro şi Bazar, precum şi în Parcul central de lângă Palatul Administrativ. Fiecare punct va fi deservit de câte o asistentă de pe lângă cabinetele medicale şcolare, corturi dotate cu tensiometre şi cu recipiente cu apă de băut. "La toate acestea puncte vom avea câte o asistentă medicală şcolară. Acestea asistente sunt active mai ales în perioada orelor, însă am făcut cerere de rechemare pentru 3 dintre ele, urmând a fi făcute altele 3, astfel încât să avem acoperite toate cele 6 puncte de prim-ajutor ", a spus adjunctul şefului executivului municipal. Harşovschi a ţinut să adauge că a dat ordin de verificare cişmelelor din cartierele oraşului, astfel încât toţi cei plecaţi de acasă cu treabă sau aflaţi la plimbare să poată să aibă cum să-şi potolească setea ori să se răcorească. "Facem apel la persoanele care ştiu că au probleme de sănătate să nu se aventureze prin oraş la orele prânzului. În caz că se simt rău, pot să apeleze aceste puncte de prim-ajutor, care, sper eu, să fie folosite cât mai puţin de către suceveni, să facem mai multă prevenţie decât tratament", a subliniat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.