29 august 2017

 Societatea de transport călători  cere bani pentru salarii

·        În condiţiile înfiinţării de noi trasee de transport, totalul personalului TPL a sporit de la 250 la 270 de angajaţi.
·        Necesarul creşte şi prin includerea în cheltuieli a indemnizaţiei membrilor Consiliului de Administraţiei.

Societatea de transport public local TPL Suceava cere suplimentarea cheltuielilor prevăzute pentru cea de a doua jumătate a anului 2017, un proiect de hotărâre în acest sens urmând a fi luat în discuţie de Consiliul Local, în şedinţă ordinară din această săptămână. Potrivit societăţii, rectificarea bugetului pentru semestrul al doilea este necesară ca urmare a depăşirii cheltuielilor de natură salarială cu 32.210 de lei. Firma propune, de asemenea, majorarea cu 69.090 de lei a cheltuielilor  aferente contractului de mandat, operaţie justificată prin includerea în cheltuieli a indemnizaţiei membrilor Consiliului de Administraţiei. Un alt motiv de rectificare îl constituie modificarea organigramei prin extinderea activităţii, adică prin înfiinţarea de noi trasee de transport, începând cu 1 iulie, condiţii în care totalul personalului a sporit de la 250 la 270 de angajaţi.
 „Modificarea organigramei implică, din partea societăţii, un efort financiar de 32.468 de lei, salarii şi contribuţii”, se arată în susţinerea TPL, în care se menţionează că prin modificările în cauză se estimează o creştere a veniturilor cu 38.561 de lei. Pe de altă parte, TPL justifică mărirea cheltuielilor, inclusiv, reducerea profitului, prin încheierea, începând cu 1 septembrie, a contractului de închiriere a unui spaţiu pentru care se va plăti 5.000 de euro pe lună.  Reamintim că prin Hotărâre de Consiliul Local, a fost înfiinţată o linie care satisface nevoia călătorilor de pe vechiul traseu Burdujeni-Piaţa Mare-Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare"-Colegiul Naţional "Petru Rareş", rămas descoperit după ce contractul cu operatorii maxi-taxi a încetat. O altă linie, activă doar în perioada de vară, are ca punct terminus Cetatea de Scaun, zonă în care sunt organizate târguri, festivaluri şi manifestări cultural-artistice. Scoaterea maxi-taxi de pe trasee a fost impusă de organismele europene, finanţarea nerambursabilă  pentru achiziţionarea a 40 de autobuze electrice acordându-se doar în cazul existenţei unui unic operator de transport de călători.