31 august 2017

În plină vară, Primăria comandă o cupolă luminoasă de Crăciun 
·        În proiectul de rectificare a bugetului local, în dreptul „ornamentul de decorativ luminos” figurează suma de 60.000 de lei.    
·        „Vream ca Suceava să arate civilizat, ca o adevărată destinaţie europeană de excelenţă”, a precizat primarul Ion Lungu.

Primăria municipiului Suceava îşi face, încă din vară, griji pentru instalaţiile luminoase care vor împodobi oraşul în perioada Sărbătorilor de iarnă. Primarul Ion Lungu a anunţat, într-o conferinţă de presă că, în şedinţa Consiliului Local, va propune rectificarea bugetului şi alocarea unei sume, în baza căreia va fi scoasă la licitaţie achiziţionarea unei instalaţii luminoase de tip boltă. „Ne dorim să ne pregătim pentru Centenar şi pentru Sărbătorile de iarnă, de aceea am propus ca la rectificarea de buget să prevedem o sumă pentru achiziţionarea unei cupole luminoase”, a precizat şeful executivului municipal. Edilul-şef spune că s-a inspirat din amenajările de acest fel din Sibiu şi Cluj Napoca, noua instalaţie luminoasă urmând a fi montată până pe 1 decembrie, pe platoul Casei Culturii, în preajma locului tradiţional al Bradului de Crăciun. „Sigur, aceasta va fi folosită şi în anii următori, în aşa fel încât să facă cinste oraşului, iar Suceava să arate civilizat, ca o adevărată destinaţie europeană de excelenţă”, a conchis primarul Ion Lungu. Conform proiectului de rectificare a bugetului local, în dreptul „ornamentul de decorativ luminos” figurează suma de 60.000 de lei.