26 august 2017

În şedinţa Colegiului prefectural,
Zece elevi suceveni de nota 10, răsplătiţi cu diplome de excelenţă şi premii în bani  
·        „Este un gest de preţuire pentru efortul depus de aceşti tineri suceveni, cărora am dorit să le arătăm că ne mândrim cu ei şi care, astfel, pot să simtă aprecierea noastră”, a spus prefectul Mirela Adomnicăi.
·        Premii în bani, acordate de Ministerul Educaţiei, au fost înmânate de conducerea IŞJ, absolventul cu media 10 la bacalaureat primind 3.000 de lei, iar elevii de 10 la evaluarea naţională alegându-se, fiecare, cu câte 1000 lei.
Zece elevi din judeţul Suceava care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi bacalaureatul din acest an au fost premiaţi în debutul şedinţei Colegiului prefectural de ieri.  Nouă dintre aceaştia au obţinut nota maximă la evaluarea naţională, respectiv Emanuel Alexandru Croitor, de la Şcoala Gimnazială nr. 4 Suceava; Gheorghe Găitan, de la Şcoala Gimnazială Bosanci; Dănuța Mihaela Gemănar, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Gura Humorului; Armand Viorel, de la aceeaşi şcoală; Sînziana Petruța Mihai, de la Şcoala Gimnazială nr. 10 Suceava;  Bianca Andreea Moldovan, de la şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava; Florin Alexandru Pînzariu, de la Şcoala Gimnazială „Pahomie C. Vasiliu” din Grămești; Petra Elena Sauciniteanu, de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava și despre Lavinia Christiana Vultur, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni. Media 10 la probele bacalaureatului a avut-o Alex Andrei Voloșen, de la Colegiul Național Militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. 
Mirela Adomnicăi, prefectul judeţului, a arătat, în plenul Colegiului prefectural, că acest moment special şi-a propus să evidenţieze şi să răsplătească pe elevii care, împreună cu cadrele didactice din judeţ, „reuşesc să aducă învăţământul sucevean în top”. „Este un gest de preţuire pentru efortul depus de aceşti tineri suceveni, cărora am dorit să le arătăm că ne mândrim cu ei şi care, astfel, pot să simtă aprecierea noastră”, a spus prefectul Mirela Adomnicăi. Celor 10 tineri evidenţiaţi le-au fost date diplome de excelenţă din partea Instituţiei Prefectului şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean, distincţiile fiind oferite, personal, de prefectul Mirela Adomnicăi, inspectorul general şcolar Gheorghe Lazăr şi inspectorul general-adjunct Gabriela Scutaru. Totodată, conducerea IŞJ a înmânat şi premiile în bani, acordate de Ministerul Educaţiei, absolventul cu media 10 la bacalaureat primind  la 3.000 de lei, iar elevii de 10 la evaluarea naţională, câte  1000 lei fiecare.