08 august 2017

O armată de oameni pentru administrarea primei zone de agrement a Sucevei  

·        Lucrările la Zona de agrement „Tătăraşi” sunt în grafic, iar dacă totul merge bine, inaugurarea fiind se va face la 1 octombrie 2017.  
·        „Vom gândi o concesionare, pentru că, altfel, Primăria va trebui să angajeze o armată de oameni care se ocupe de aceasta”, a punctat primarul Ion Lungu.
Panglica inaugurală a Zonei de agrement „Tătăraşi” a municipiului Suceava va fi tăiată pe 1 octombrie. Aşa s-a căzut de acord ieri, în cadrul comandamentului de la sediul Primăriei, în care s-a analizat stadiul execuţiei obiectivelor de investiţii de pe raza urbei reşedinţă. Primarul Ion Lungu le-a spus constructorilor că finanţarea intervenţiilor este asigurată, creditul luat de autorităţile sucevene fiind deblocat de Ministerul Finanţelor Publice. „Din punctul meu de vedere nu este niciun fel de problemă, în sensul că finanţarea a fost rezolvată, fiind obţinută folosirea creditului pe tranşe, în 2107. Ca atare, vreau - şi sper că aşa va fi - ca la 1 octombrie să inaugurăm prima zonă de agrement din oraşul nostru”, a precizat Lungu. Zona de agrement "Tătăraşi" este în curs de amenajare pe o suprafaţă de 75.250 de metri pătraţi în preajma Casei de oaspeţi a lui Nicolae Ceuşescu, Parcului "Şipote", Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a Statuii ecvestre a domnitorului Ştefan cel Mare, constructorul fiind Victor Construct Botoşani.  În vederea realizării obiectivului, autorităţile sucevene au contractat un credit de 10 milioane de lei, acordat de CEC Bank. La începutul lui 2017, accesul la linia de credit nu  a mai fost permis, pe motiv că acesta poate duce la creşterea gradului de îndatorare şi la depăşirea deficitului bugetar de 3% convenit cu organismele europene. 
·        Se caută variante pentru o administrare cu resurse minime a Zonei  

Edilul-şef  se gândeşte deja la modul în care vor fi asigurate funcţionarea şi paza Zonei de agrement, opinând că o soluţiei ar fi  darea acesteia în concesiune. „Eu zic că va ieşi o zonă de agrement destul de plăcută. Sigur, urmează pasul al doilea, să vedem cum o administrăm. Aceasta  va fi predată în patrimoniul domeniului public, iar ca formă de administrare vom gândi să facem o concesionare, pentru că, astfel, Primăria va trebui să angajeze o armată de oameni care se ocupe de această zonă de agrement”, a punctat Ion Lungu, şeful administraţiei publice locale sucevene. Zona de agrement „Tătăraşi”, din spatele fostei Uzine electrice, va avea, printre multe altele, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii şi alei pietonale, platforme de tip amfiteatru, precum şi construcţii cu destinaţia de cazare, servicii, alimentaţie publică şi manifestări culturale. Locuri distincte sunt rezervate unui lac ambiental şi spaţiilor verzi, dar şi lacului de agrement pentru ambarcaţiuni uşoare, de tipul bărcilor sau hidrobicicletelor.