09 august 2017

Ştrandul comunist din Iţcani, modernizat cu 1 milion euro    
·        Primarul Ion Lungu ar fi optat pentru atragerea unei finanţări europene nerambursabile, însă procedurile sunt greoaie şi îndelungate, iar sucevenii nu ar avea unde să se scalde nici măcar la anul.
·        Ştrandul municipal de la Iţcani a fost concesionat unei firme sucevene, contractul fiind reziliat după ce aceasta a intrat în insolvenţă.

Pe masa de dezbateri a Consiliului Local Suceava va ajunge, în şedinţa ordinară de la finele lunii august, un proiect de hotărâre pentru aprobarea studiului de fezabilitate privind modernizarea ştrandului municipal de la Iţcani. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, spune că, în primul rând, proiectul vizează dotarea cu o instalaţie de încălzire a apei din bazine, astfel încât facilitatea să fie disponibilă 6 luni pe an. „Vrem să facem un ştrand descoperit, dar încălzit, care va funcţiona în perioada 1 mai-31 octombrie” , reliefează primul gospodar al urbei reşedinţă de judeţ, adăugând că vor fi  făcute şi celelalte amenajări necesare, inclusiv un loc de joacă pentru copii. Investiţia ar urma să se ridice la circa 1 milion de euro, bani de la bugetul local, iar lucrările trebuind să fie gata până la venirea sezonului cald următor. Edilul-şef susţine ar fi optat pentru atragerea unei finanţări europene nerambursabile, însă procedurile sunt greoaie şi îndelungate, iar sucevenii nu ar avea unde să se scalde nici măcar la anul. „Fondurile europene sunt bune, dar birocratice venind greu. Ca atare, cred că nu ne mai putem permite încă o vară fără ştrand în municipiul Suceava”, a  explicat Lungu. Ştrandul municipal de la Iţcani a fost concesionat unei firme sucevene, însă contractul a fost reziliat, în cursul anului 2016, după ce aceasta şi-a declarat insolvenţa. „După cum se ştie, Ştrandul a fost concesionat, însă Primăria a promovat o hotărâre de Consiliul Local prin care s-a cerut rezilierea celui contract, întrucât firma respectivă a intrat în insolvenţa. Îmi doresc ca, până la anul să avem un ştrand modernizat”, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. Ştrandul de la Iţcani fost ridicat în anii epocii comuniste, la fel ca şi cel din fost zona industrială Burdujeni, pe locul acestui din urmă funcţionând, acum, un complex comercial.