04 februarie 2017

Consumul de carne a crescut cu 880 de tone

·        Sucevenii au consumat mai mult cu 562 de tone de carne de vită şi 372 de tone de carne de porc, în timp ce la carnea de oi şi miei s-a înregistrat o diminuare de 53,95 de tone.           

În anul 2016, în abatoarele din judeţul Suceava s-au sacrificat 171.792 de animale, informează  dr. Dănuţ Corneanu, director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Potrivit şefului DSVSA, anul trecut sacrificate au fost 33.216 de bovine, 125.750 de porcine şi 12.826 de ovine. Astfel, pe piaţă a ajuns o cantitate de 16.966,5 de tone de carne, una mai mare cu 880 de tone faţă de anul 2015. „Această diferenţă poate fi explicată prin creşterea consumului de carne comercializată în judeţ”, susţine dr. Dănuţ Corneanu. Drept urmare, consumul din judeţul Suceava a sporit cu 562 de tone de carne de vită şi 372 de tone de carne de porc, în timp ce la carnea de oi şi miei s-a înregistrat o diminuare de 53,95 de tone. Pe de altă parte, în 2016 în judeţul Suceava au fost înregistrate în sistem 44.574 de bovine, 78.849 de ovine, 3.943 de caprine şi 15.848 de suine.