21 februarie 2017

Comerciant moldovean, lăsat fără marfă de 3.235 de lei
·        Cele 356 kg de prune, unt, halva, bomboane, peşte, napolitane, usturoi confiscate au fost dirijate înspre incinerare, deţinătorul fiind sancţionat cu avertisment scris.  

·        Inspectorii DSVSA, în colaborare cu lucrători ai IPJ, au făcut controale în Cîmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei unde au confiscat 377 kg de marfă, în valoare de 3.615 lei.      
Inspectorii sanitar-veterinari suceveni, în colaborare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, au făcut controale în trafic, pe raza municipiului Cîmpulung Moldovenesc, prilej cu care au depistat un cetăţean moldovean care transporta produse alimentare fără de documente de provenienţă, de identificare şi de certificare a calităţii acestora.  Moldoveanul avea în maşină o cantitate totală de 356 kg de prune, unt, halva, bomboane, peşte, napolitane şi usturoi, marfa, valorând 3.235 de lei, fiind confiscată. Potrivit dr. Dănuţ Corneanu, director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, produsele respective au fost dirijate înspre incinerare, iar comerciantul moldovean de ocazie s-a ales cu avertisment scris.

Şeful DSVSA a mai precizat că verificări au fost operate şi în piaţa  agroalimentară din municipiul Vatra Dornei, unde două persoane vindeau, la tarabe, produse în vrac, „fără a deţine documente care să ateste provenienţa, calitatea şi salubritatea” acestora. Dr. Dănuţ Corneanu precizează că după legitimare, cei doi comercianţi au fost sancţionaţi cu avertismente scrise.  La fel, halvaua, marmelada, margarina, untul şi napolitanele, precum şi 2 borcane cu maioneza şi 2 borcane cu icre, toate cântărind aproximativ 31 kg şi costând 380 de lei, au fost confiscate şi orientate înspre incinerare. Per total, atât în Cîmpulung Moldovenesc, cât şi în Vatra Dornei inspectorii DSVSA, în colaborare cu lucrători ai IPJ, au confiscat 377 kg de marfă, în valoare de 3.615 lei.