15 februarie 2017

Primăria are 22 de apartamente ANL în care nu vrea să se mute nimeni 
·        „Locuinţele eliberate sunt refuzate, în speranţa că se vor putea lua unele noi, în blocurile care vor fi gata la toamnă,  pentru că o altă explicaţie nu găsesc”, a opinat primarul Ion Lungu.
·        Până acum, din totalul de 274 de unităţi de locuit ANL, Primăria a reuşit să vândă doar 96, Lungu crezând că preţul de 1.757,8 lei pe metrul pătrat este unul mare.
Primăria municipiului Suceava are 22 de unităţi de locuit eliberate de către foşti chiriaşi şi pe care nu vrea să le ocupe nimeni. Cel puţin aşa a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu, care precizat că locuinţele cu pricina nu sunt căutate din cauză că îndreptăţiţi le refuză în speranţa vor primi unele noi în blocurile care vor fi construite până în toamna lui 2017. „Locuinţele eliberate sunt refuzate, în speranţa că se vor putea lua unele noi, în blocurile care vor fi gata la toamnă, pentru că o altă explicaţie nu găsesc”, a arătat ocupantul fotoliului administrativ din Areni. Pe lista de priorităţi a executivului sunt 46 de solicitanţi, cele 22 de unităţi de locuit urmând a redistribuite în ordinea punctajelor întrunite. Lungu a face apel la tinerii în vârstă de până la 35 de ani să meargă la compartimentul specializat al Primăriei pentru a-şi actualiza  documentaţia depusă la dosar. Aceasta deoarece lista pe 2017 urmează a fi modificată, iar cei care nu se vor conforma îşi vor pierde poziţia obţinută. „Dintre sutele de solicitări care erau odată, acum mai avem doar până într-o sută”, a spus Lungu. Până acum, din cele 274 de unităţi de locuit ANL, Primăria reuşit să vândă doar 96. Edilul-şef  nu este mulţumit de ritmul vânzărilor, opinând că preţul de 1.757,8 lei pe metrul pătrat este unul mare. Unii dintre  foştii chiriaşi ANL, respectiv 14 dintre aceştia au achiziţionat apartamentele prin credit în cadrul Programului guvernamental „Prima casă”. Pe de altă parte, interesul pentru locuinţele ANL a scăzut odată cu creşterea chiriei, aceasta din urmă fiind de 300 de lei pentru garsonieră şi de 400 de lei pentru un apartament cu 2 camere, în comparaţie cu 80 de lei, respectiv 100 de lei, anterior. „Practic aceasta îi determină pe tineri să meargă pe piaţa imobiliară liberă”, a conchis Ion Lungu. Cel 4 noi blocuri ANL, cu câte 20 de unităţi de locuit fiecare, sunt ridicate în cartierul Obcini, pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, acolo unde Primăria Suceava mai are 80 de asemenea apartamente şi garsoniere.