24 februarie 2017

Maestrul Mihai Pînzaru-PIM, în cartea valorilor bucovinene 
·        „Tot ceea ce am făcut a fost pentru a transfera nişte idei, luptând pentru adevăr, frumos şi pentru binele celorlalţi”,  a spus artistul şi ziaristul sucevean.
·         Prefectul Constantin Harasim, i-a urat putere de muncă şi aceeaşi disponibilitate la acţiuni culturale, „la tot ceea ce înseamnă promovarea calităţii umane, a judeţului şi Bucovinei”.

Ieri, în şedinţa Colegiului prefectural, Mihai Pînzaru-PIM a primit diploma de excelenţă pentru întreaga activitate şi a semnat în Cartea valorilor bucovinene. Emoţionat de gestul prefectului Constantin Harasim, făcut în numele Instituţiei Prefectului judeţului Suceava, şi care l-a prezentat drept inginerul, jurnalistul, caricaturistul şi un om de valoare al locurilor, Mihai Pînzaru-PIM s-a arătat deosebit de impresionat, în ciuda faptului că este ”obişnuit cu camerele de luat vederi şi colegii din presă”.  „Premiatul” a povestit plenului Colegiului prefectural, invitaţilor şi jurnaliştilor că jumătate din viaţă a lucrat ca proiectant, proiectând  reţelele de alimentare şi cele de canalizare din cartierul „George Enescu”, contribuind la dezvoltarea staţiilor de alimentare cu apă sau de epurare de la Baia, Fălticeni  şi Siret, dar şi la documentaţiile de sistematizare a unor localităţi şi cele de regularizare de râuri. După Revoluţie, până în 2004 - aşa după cum spune însăşi domnia sa - a lucrat în domeniul particular  „fiind un artist pe propriile picioare, un jurnalist pe propriile picioare şi acţionând prin sine însuşi”. „Tot ceea ce am făcut a fost pentru a transfera nişte idei, luptând pentru adevăr, frumos şi pentru binele celorlalţi. La Revoluţie am făcut ziarul , după care abia s-au dezvoltat trunchiuri de presă şi au apărut posturile de radio şi cele de televiziune, acestea fiind dovezi, forme pe calea împlinirii idealurilor revoluţionare”, a spus Mihai Pînzaru-PIM. În 2004 i s-a decernat diploma de Cetăţean de onoare al municipiului Suceava, la aceeaşi dată cu onoraţi au fost scriitorul Alex Ştefănescu şi actorul Vladimir Găitan, ulterior hotărându-se „să lucreze acasă, pentru cultura noastră”. 
De atunci încoace, s-a implicat în multe proiecte culturale ale Consiliului Judeţean şi ale instituţiilor din subordinea acestuia, precum şi în ale celorlalte instituţii specializate din judeţul Suceava. Maestrul PIM spune că, de asemenea, s-a dedicat şi acţiunilor de voluntariat, alături de organizaţia „Salvaţii copiii”, dar şi de alte organizaţii neguvernamentale, pregătind o grupă de copii voluntari, „pentru că degeaba accepţi să ţi se spună maestru, dacă nu ai discipoli”. „Voi continua. Această diplomă de excelenţă împlineşte o etapă a mea şi a prietenilor mei, pentru că toţi ne desfăşurăm într-un context.  Acest context pentru mine, la ora actuală, este judeţul Suceava, Bucovina, unde există o potenţialitate evidentă pentru derularea multor idei. Acum avem deschise multe căi, putem pleca oriunde, putem primi pe oricine de oriunde, însă problema este să fim noi înşine, pentru că Bucovina are oameni buni pe care poate să se bazeze în orice moment”, a încheiat vizibil emoţionat Mihai Pînzaru-PIM, mulţumind tuturor celor prezenţi. Prefectul Constantin Harasim, declarându-se în asentimentul şefilor de instituţii şi servicii desconcentrate, i-a urat maestrului Mihai Pînzaru-PIM să dea dovadă de aceleaşi putere de muncă şi disponibilitate la acţiuni culturale,” la tot ceea ce înseamnă promovarea calităţii umane, a judeţului şi Bucovinei”, dorindu-i, totodată, sănătate şi viaţă lungă.