22 februarie 2017

Zeci şi zeci de milioane de lei, bani băgaţi în străzile din Suceava
·        În 2016, din totalul de 33 de milioane de alocat, cu 20 de milioane de lei au fost reparate 200 de artere, în timp ce în 2017, cu aceeaşi sumă, în reparaţii vor intra numai 123 de căi de circulaţie.
·         „Şi eu, la fel ca toată lumea, îmi doresc ca să fie asfaltate toate străzile şi acestea să arate cât mai normal din punct de vedere al circulaţiei”,  declară primarul Ion Lungu.
În 2017, cu infrastructura rutieră din municipiul Suceava se va cheltui 30 de milioane de lei, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu. Aceasta reprezintă 7,9% din prevederile bugetare pe anul 2017, edilul-şef sucevean arătând că partea cea mai mare, respectiv una de 20 de milioane de lei, se va duce pe repararea bulevardelor, străzilor şi aleilor din reşedinţa de judeţ.  Astfel, propunerea pentru programul de reparaţii prin plombare, „unul ambiţios”, vizează 123 de artere de circulaţie. „Şi eu, la fel ca toată lumea, îmi doresc ca să fie asfaltate toate străzile, iar acestea să arate cât mai normal din punct de vedere al circulaţiei”, arată primul gospodar al oraşului. Investiţiile în străzi sunt creditate doar cu 7,7 milioane de lei. Atât cu bani din bugetul local, cât şi cu alocări de la Compania Naţională de Investiţii Rutier, pe 20 de străzi vor fi făcute reabilitări şi vor fi turnate covoare asfaltice, inclusiv pe cele pentru care s-au organizat licitaţii în cursul anului trecut, precum „Constantin Morar”, din Iţcani, „Lev Tolstoi”, din Burdujeni şi „Mihail Sadoveanu” din Zamca. Sistematizarea rutieră este prinsă în proiectul de buget cu 2,2 milioane de lei, bani care vor lua calea marcajelor rutiere, întreţinerii semafoarelor şi, nu în cele din urmă, reorganizării circulaţiei de pe Calea Unirii, în Zona comercială din Lunca Sucevei. În urmă cu 1 an, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, făcea cunoscut că, în 2016, cheltuieli cu infrastructura rutieră de nu mai puţin de 33 de milioane de lei. Ca şi în 2017, programul propus de executiv a fost discutat atât cu membrii Consiliului Local, cât şi cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari de pe raza oraşului. Reparaţii s-au făcut pe 200 de artere, în buget fiind rezervată suma de 200 de milioane de lei.