30 septembrie 2016

Primarul Ion Lungu merge la CNI cu proiectul actualizat al Sălii polivalente
·        „Treaba acolo este bună şi serioasă, însă va trebui să mergem de 10 ori până vom avea toate aprobările”, a declarat ediul-şef sucevean.
·        Sala polivalentă cu 7.500 de locuri va fi ridicată la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe un teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă.
Consilierii locali suceveni au aprobat, în şedinţa ordinară de ieri, o hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, a amplasamentului Sălii polivalente, act prin care municipiul Suceava s-a angajat să asigure condiţiile necesare ridicării obiectivului de investiţii. Lungu a ţinut să precizeze că angajamentul CNI este unul definitiv, menţionând însă că demersurile până la începerea efectivă a lucrărilor sunt destul de îndelungate. „În vechiul plan urbanistic zonal era prevăzută o sală polivalentă cu 5.000 de locuri, acum este prinsă una de 7.500 de locuri, dintre care 2.500 de locuri mobile. Luni voi fi la Bucureşti, pentru a duce completările cerute la Compania Naţională de Investiţii”, a explicat Ion Lungu.       Amplasamentul de aproape 50.000 de metri pătraţi face parte din intravilanul municipiului Suceava, oferind acces dinspre oraş, precum posibilitatea amenajării drumurilor, parcărilor şi spaţiilor verzi. Autorităţile sucevene s-au obligat la asigurarea suprafeţelor pentru depozitare şi organizare de şantier, la suportarea finanţării introducerii utilităţilor, cât şi la menţinerea destinaţiei şi întreţinerea obiectivului pe o perioadă de minim 15 ani. Pentru construirea Sălii polivalente, Consiliul Local aprobase, în ultima şedinţă a mandatului trecut, contractarea unui credit de 25 de milioane de lei, adică de aproximativ 5 milioane de euro. Banii trebuiau să ia calea construirii unei Săli polivalente cu 5.000 de locuri, însă autorităţile municipale au renunţat la împrumut după ce Compania Naţională de Investiţii s-a oferit să realizeze investiţia din Suceava cu fonduri guvernamentale. Sala polivalentă va fi ridicată la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe un teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă.