02 septembrie 2016

Modernizarea legăturii rutiere Suceava-Iaşi nu a fost abandonată
·        Pentru continuarea proiectului, oficiali ai ADRNE s-au întâlnit ieri, la Palatul Administrativ, cu şeful administraţiei sucevene, Gheorghe Flutur-  
·        Totul a fost pus la cale în 2014, în cadrul unor discuţii între Cătălin Nechifor preşedintele CJ Suceava şi omologul său, Cristian Adomniţei,  originar din Suceava. 
Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a avut, ieri, o întâlnire cu oficiali ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est, printre subiectele abordate fiind şi cel privind materializarea unor iniţiative de modernizare a infrastructurii judeţene de drumuri. Printre acestea se află şi un proiect ambiţios privind asigurarea unei legături rutiere de calitate între Suceava şi Iaşi, acesta fiind promovat de către şefii administraţiilor din cele două judeţe vecine în urmă cu 4 ani. "Avem discuţii în legătură cu drumul care leagă Suceava de  Dolhasca şi Iaşi, acesta fiind dat, anul trecut, la proiectare. Este vorba despre unul dintre drumurile de legătură de la Suceava prin Udeşti, Budeni şi ieşire înspre Iaşi şi de încă unul Suceava-Liteni-Stroieşti, proiecte de drumuri judeţene", a spus Flutur.
Totul a fost pus la cale în iunie 2014 când preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a întâlnit cu omologul său ieşean, Cristian Adomniţei, în vederea promovării de către cele două autorităţi judeţene a unui proiect comun de infrastructură rutieră. La acea dată Este vorba cele două părţi hotărau să acceseze o finanţare europeană nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Regional, bani care urmau să fie cheltuiţi pentru modernizarea arterelor judeţene care leagă municipiul Iaşi de judeţul Suceava, precum şi a drumurilor care parcurg mai multe localităţi sucevene, începând cu Dolhasca, şi până la Dărmăneşti, pe un total de circa 80 km.

După intrarea în judeţul Suceava, pe lângă faptul că drumul judeţean Dolhasca-Suceava va deveni o alternativă la drumul naţional, respectiva arteră de rang judeţean se va asigura accesul şi de cealaltă parte a municipiului Suceava, pe traseul Moara, Drăgoieşti, Zahareşti, Stroieşti, continuând, mai apoi, cu Vîlcele, Costîna, Todireşti şi Dărmeneşti.