09 septembrie 2016

Cel puţin 6 luni de demersuri birocratice numai pentru aprobarea construirii Sălii polivalente din Suceava
·        „Realizarea unei asemenea investiţii presupune multe drumuri la Bucureşti şi suntem abia la început”, a declarat primarul Ion Lungu.
·        La final vine organizarea licitaţiei pentru desemnarea constructorului, etapă marcată de contestaţii care implicit vor întârzia demararea efectivă a execuţiei.
Încă un pas a făcut Primăria Suceava pe calea obţinerii finanţării guvernamentale pentru construirea unei săli polivalente, a declarat primarul Ion Lungu după o întrevedere avută cu oficialii Companiei Naţionale de Investiţii. Edilul-şef  spune că s-a ajuns la faza tehnică a proiectului, cea care ţine de „stabilirea amplasamentelor, ridicări topometrice şi geotehnice”, urmând ca aprobarea efectivă a disponibilizării banilor să se petreacă, cel mai devreme, după încă o jumătate de an. Potrivit şeful administraţiei locale sucevene, pe lungul traseu birocratic până la semnarea contractului de finanţare se interpun Consiliul tehnico-economic al Companiei Naţionale de Investiţii, aprobarea indicatorilor tehnico-economici, girul Ministerului Finanţelor Publice, emiterea unei hotărâri de Guvern, însă, mai ales, prinderea valorii investiţiei în bugetul de stat pe anul 2016.                 

 „Realizarea unei asemenea investiţii presupune multe drumuri la Bucureşti, suntem la început, dar sunt convins că vom realiza această sală polivalentă cu fonduri guvernamentale Am experienţa altor aprobări, cum ar cele din proiectule din Programul de preaderare ISPA şi cel al centurii ocolitoare, şi pot să spun că nu mai puţin 6 luni de zile durează această perioadă de avizare, aprobare, obţinerea avizelor de la toate instituţiile, de la toţi operatorii de utilităţi, conform legii.”, a precizat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Abia la final vine organizarea licitaţiei pentru desemnarea constructorului, etapă marcată de contestaţii care întârzie demararea efectivă a execuţiei. Pentru materializarea obiectivului, Consiliul Local al municipiului Suceava a  aprobat, în ultima şedinţă a mandatului trecut, caietul de sarcini pentru contractarea un credit de 25 de milioane de lei, adică aproximativ 5 milioane de euro. Banii trebuiau să ia calea construirii unei Săli polivalente cu 5.000 de locuri, autorităţile municipale renunţând la creditul amintit după ce Compania Naţională de Investiţii s-a oferit să susţină investiţia din Suceava din fonduri guvernamentale. Sala polivalentă va fi ridicată la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe un teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, proiectul CNI fiind al uneia cu 7.500 de locuri. Sala polivalentă face parte din proiectul Complexului sportiv, avansat încă din anul 2011, valoarea totală a investiţiei fiind evaluată la circa 17 milioane de euro.