09 septembrie 2016

În Piaţa Mică,
Poliţiştii locali vor amenda pe sătenii care vând lapte şi brânză de pe jos
·        „Nu-mi plac amenzile, dar dacă nu avem ce face, aceasta este situaţia”, a punctat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.
Primăria municipiului Suceava va sancţiona comercializarea produselor agricole, în special a celor lactate, pe aleile de acces în Piaţa agroalimentare „George Enescu”. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, după ce în spaţiul desfacere a legumelor şi fructelor a fost proaspăt pavat, tarabele fiind recondiţionate şi vopsite. „S-a făcut un lucru bun, deoarece asfaltul era distrus şi lumea cădea pe jos”, arată Lungu, adăugând că într-un viitor nu prea îndepărtat Piaţa Mică va fi acoperită. Şeful municipalităţii atrage atenţia că pentru produsele lactate sunt rezervate locuri în hala special amenajată şi care asigură condiţii igienice pentru acest tip de comerţ. „Produsele alimentare, precum brânza şi laptele sunt vândute pe jos, atâta vreme cât sunt locuri în hală. Nu sunt absurd, vin din lumea reală, ştiu că este greu de muncit, de făcut un ban, dar nu sunt de acord cu acest lucru”, subliniază Lungu. Şeful administraţiei locale susţine că taxele pentru închirierea meselor sunt unele accesibile, nemaifiind modificate de ani întregi. Pe de altă parte, primarul crede că acest gen de desfacere a produselor cu pricina este încurajat şi de clienţi, care vor să cumpere marfă proaspătă. 

Primarul pune în vedere că, în cazul în care nu se conformează, sătenii respectivi vor fi amendaţi de către poliţiştii locali. „Am dat în atenţia Poliţiei Locale şi Administraţiei Pieţelor pe acele doamne care vând pe alei. Sigur că trebuie să plătească o taxă de câţiva lei, însă acest lucru nu este civilizat. Nu-mi plac amenzile, dar dacă nu avem ce face, aceasta este situaţia”, a punctat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.