08 septembrie 2016

Abandonate de 8 ani,
Lucrările de la Grădiniţa „Mihai Eminescu” ar putea fi preluate de PNDL 
·        Potrivit evaluărilor de la această dată, valoarea investiţiei rămasă neexecutată este de este 2,13 milioane de lei.
·        „Acolo există lucrări care, dacă nu sunt finalizate, se deteriorează de la o zi la alta”, susţine primarul Ion Lungu.
Demarate încă din anul 2008, lucrările de reabilitare a Grădiniţei de pe lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” , din municipiul Suceava ar putea fi continuate cu susţinere financiară de la bugetul de stat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Conform primarului Ion Lungu, până la pe 22 septembrie dosarul necesar va fi înaintat, înspre analizare şi aprobare Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.  „Sunt şanse în acest sens. Am fost la faţa locului şi, împreună cu conducerea Colegiului, pregătim documentaţia care va fi depusă la Minister. Am ales această grădiniţă pentru că acolo există lucrări care, dacă nu sunt finalizate, se deteriorează de la o zi la alta. De ceea, finalizarea acestei grădiniţe este o prioritate”, a  precizat Ion Lungu. Execuţia la Grădiniţa de pe lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a început în anul 2008, primul contract fiind semnat pe 15 septembrie, şi având ca obiect modernizarea şi reabilitarea termică a copului de clădire existent. Valoarea intervenţiilor a fost calculată la 445.898 de lei, iar pe parcurs, la un grad de execuţie 40,9%, plăţile făcute însumând 182.405 lei. Al doilea contract vizează etapa I a mansardării şi extinderii cu un corp nou, contractul fiind parafat în 14 octombrie 2008, cu o valoare de 1,12 milioane de lei, din care s-au achitat 668.419 lei, corespunzând unui grad de realizare de 60,83%. Un al treilea contract, semnat în 2010, se referă la etapa a doua a mansardării şi extinderii corpului nou, cu prevederi de 1,98 de milioane de lei, iar la plăţi de 548.844 de lei, stadiul execuţiei ajungând de 27,66%. Potrivit evaluărilor de la această dată, valoarea investiţiei rămasă neexecutată este de este 2,13 milioane de lei. Noul demers vine după ce în luna iunie a acestui an, primarul Ion Lungu declara că obiectivul este inclus în programul  de vară al reparaţiilor de la unităţile şcolare şi că va purta discuţii cu oficialii Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru a se face o inventariere exactă a stadiului lucrărilor, a sumelor alocate de la bugetul de stat, cât şi a celor cheltuite până în prezent.