29 octombrie 2013

O nouă comisie  de verificare a Termica, demers politicianist  
·        Se politizează prea mult, în condiţiile în care noi trebuie să căutăm soluţii pentru a putea da căldură la populaţie”, declară primarul Ion Lungu.  
Înfiinţarea unei comisii de analizare a activităţii societăţii comerciale în insolvenţă Termica este binevenită, a declarat primarul municipiului Suceava. Lungu precizează, însă, că această nouă iniţiativă vine în condiţiile în care încă trei asemenea comisii au întocmit asemenea rapoarte, iar edilul şef le-a şi avizat. „Orice comisie de analizare a activităţii Termica este binevenită. Însă, din start, pot să o spun: acestea sunt acţiuni politice”, iterează şeful municipalităţii sucevene. Lungu crede că, este normal ca deliberativul local să funcţioneze şi să poarte amprentă politică, dar opinează că se face prea mult politică, din moment ce Termica a avut director general, consiliul de administraţie, precum şi adunarea generală a acţionarilor. „Nu fug de răspundere şi o spun cu toată tăria, nu am fost director şi n-am semnat eu hârtiile la Termica, o societate la care este o problemă de sistem. Însă, părerea mea este că se politizează prea mult, în condiţiile în care noi trebuie să căutăm soluţii pentru a putea da căldură la populaţie”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.          

Reamintim că preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, a  cerut constituirea unei comisii care să răspundă la mai multe întrebări care preocupă toate partidele reprezentate în deliberativul local, cu atât mai mult cu cât în ultima vreme în spaţiul public liderii celor mai importante formaţiuni politice îşi aduc acuzaţii reciproce privind matrapazlâcurile de la Termica.