29 octombrie 2013

Casa de Pensii, parte în peste 170 de litigii
După primele trei trimestre ale anului Casa Judeţeană de Pensii Suceava a adunat din contribuţiile de asigurării sociale mai puţin decât şi-a planificat.     
Cel puţin aşa reiese din raportul privind activitatea CJP în perioada 1 ianurie-30 septembrie 2013, care relevă că, din totalul de 4,95 de milioane de lei, datorat  de contribuabili, s-au încasat efectiv doar 4,55 de milioane de lei.  Astfel, după primele 3 trimestre ale anului, veniturile bugetului asigurărilor sociale de stat, adunate din contribuţiile de asigurări sociale, au fost realizate doar în proporţie de 91,93%.
Pe de altă parte, în perioada la care facem referire, pe linia activităţii de expertiză medicală, recuperarea capacităţii de muncă şi încadrarea în câmpul muncii, la comisia de specialitate a Casei de Pensii au fost analizate 20.175 de dosare. Potrivit informării CJP, în urma „expertizării”, 12 solicitări au fost respinse, iar în alte 20 de cazuri, după revizuire la termen, sau operat de-pensionări.

În ceea ce priveşte, reprezentarea Casei Judeţene de Pensii în instanţele judecătoreşti, până la începutul lunii octombrie, instituţia suceveană a fost parte în 176 de litigii, dintre care doar 25 au fost soluţionate.