Facultatea de
Inginerie Alimentară marchează Ziua mondială a alimentaţiei
Astăzi, Facultatea de Inginerie Alimentară a Universităţii „Ştefan cel
Mare” Suceava şi Compania „Boromir Group” sărbătoresc Ziua mondială a alimentaţiei
şi Ziua naţională a Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din
România, prin organizarea conferinţei „Boromir
împarte bucurii”. Evenimentul are loc în Aula din Corpul „E” al
Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, începând cu ora 10.00, la manifestare
fiind invitaţi specialişti ai companiei amintite, studenţi şi cadre didactice. Organizaţia
Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie(FAO) celebrează Ziua mondială a alimentaţiei
în fiecare an, pe 16 octombrie, dată marcând, în anul 1945, înfiinţarea
organizaţiei. Începând cu anul 2012, ziua de 16 octombrie reprezintă şi Ziua
Naţională a Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România. Potrivit
conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija, prodecanul Faclutăţii de inginerie
Alimentară, scopul Zilei mondiale a alimentaţiei, proclamată în 1979, de către
Conferinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie(FAO),
este să avertizeze opinia publică asupra importanţei hranei, condiţie a
supravieţuirii şi bunăstării omului, o nevoie umană fundamentală,precum şi
acela de a întări solidaritatea în lupta împotriva foametei, malnutriţiei şi
sărăciei. Boromir Grup pledează pentru o
alimentaţie sănătoasă, fiind o companie consacrată în industria de
morărit-panificaţie, paste făinoase, cofetărie şi patiserie din România, cu un
portofoliu de peste 250 de produse obţinute prin utilizarea de reţete proprii şi tradiţionale, tehnologii
moderne, în conformitate
cu standardele naţionale şi europene de calitate şi siguranţă alimentară.