15 octombrie 2013

Facultatea de Inginerie Alimentară marchează Ziua mondială a alimentaţiei
Astăzi, Facultatea de Inginerie Alimentară a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şi Compania „Boromir Group” sărbătoresc Ziua mondială a alimentaţiei şi Ziua naţională a Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România, prin organizarea conferinţei „Boromir împarte bucurii”. Evenimentul are loc în Aula din Corpul „E” al Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, începând cu ora 10.00, la manifestare fiind invitaţi specialişti ai companiei amintite,  studenţi şi cadre didactice. Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie(FAO) celebrează Ziua mondială a alimentaţiei în fiecare an, pe 16 octombrie, dată marcând, în anul 1945, înfiinţarea organizaţiei. Începând cu anul 2012, ziua de 16 octombrie reprezintă şi Ziua Naţională a Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România. Potrivit conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija, prodecanul Faclutăţii de inginerie Alimentară, scopul Zilei mondiale a alimentaţiei, proclamată în 1979, de către Conferinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie(FAO), este să avertizeze opinia publică asupra importanţei hranei, condiţie a supravieţuirii şi bunăstării omului, o nevoie umană fundamentală,precum şi acela de a întări solidaritatea în lupta împotriva foametei, malnutriţiei şi sărăciei. Boromir Grup pledează pentru o alimentaţie sănătoasă, fiind o companie consacrată în industria de morărit-panificaţie, paste făinoase, cofetărie şi patiserie din România, cu un portofoliu de peste 250 de produse obţinute prin utilizarea de reţete proprii şi tradiţionale, tehnologii moderne,  în conformitate cu standardele naţionale şi europene de calitate şi siguranţă alimentară.