02 octombrie 2013

Liliana Agheorghicesei, preşedintele FPIMM:
Chiar dacă unele firme mor, altele se nasc”
·        Pe 11 octombrie, se ţine ediţia a XVIII-a a Topului firmelor private mici şi mijlocii din judeţul Suceava, manifestare care va avea ca participanţi reprezentanţii a aproape 300 de firme.
Noul preşedinte al Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Suceava este Rareş Hrestic, managerul Ocolului silvic privat „Silva Bucovina”, patron asociat la două societăţi comerciale. Proaspătul şef a fost prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, de către Liliana Agheorghicesei, preşedintele Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Suceava, potrivit căreia acesta are „expertiza cea mai bună în conducerea patronatelor IMM şi tot calificativul de a conduce această organizaţie”. Hrestic a arătat că, în prezent, patronatul IMM, din judeţul Suceava are ca membri 1.160 de firme mici şi mijlocii, acestea având 33.000 de angajaţi. „De aceea, instituţia patronală pe care o prezentăm trebuie să se regăsească în poziţia de factor de influenţă major în ceea ce priveşte decizia economică la nivelul judeţului Suceava”,  a evidenţiat Rareş Hrestic, menţionând că Patronatul IMM Suceava îşi propune să promoveze şi să apere interesele comunităţii de afaceri şi să încurajeze competiţia şi performanţa. Liliana Agheorghicesei a anunţat  că, pe 11 octombrie, structura pe care o conduce va organiza ediţia a XVIII-a a Topului firmelor private mici şi mijlocii din judeţul Suceava, manifestare care va avea ca participanţi reprezentanţii a aproape 300 de firme. „Într-o perioada relativ grea, reuşim să premiem, totuşi, firmele care rezistă. Printre numele deja cunoscute, au venit şi firme nou înfiinţate, ceea  ce înseamnă că economia este într-o continuă mişcare. Chiar dacă unele firme mor, se nasc altele, mult mai bine croite pe realitatea actuală”, a subliniat Agheorghicesei.
·        Bazele unei structuri organizate a IMM din judeţul Suceava au fost puse în iunie 1993.

Vicepreşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Suceava, Luminiţa Chihai, a făcut cunoscut că sâmbătă, la Ateneul Român, din Bucureşti, se va prezenta Topul naţional al firmelor private mici şi mijlocii din România, aflat la cea de a XX-a ediţie. Din judeţul Suceava sunt nominalizate, pe primele locuri, 3 firme, iar în total, pe domenii activitate, urmează fi premiate 25 de societăţi. Preşedintele fondator al Consiliului Naţional al  Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii  din judeţul Suceava, Mihai Deliu a amintit că bazele unei structuri cu specific, „legalizată” în septembrie 1994, au fost puse în iunie 1993, anul acesta domnia sa aniversând 20 de ani de activitate în domeniu. Alina Calistru, preşedintele Patronatului Tinerilor  Întreprinzători, a declarata că structura pe care o conduce a finalizat cu succes un proiect, are aproape de încheiere încă unul, iar altele10 sunt depuse în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane(POSDRU) ŞI Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice(POSCCE)