21 ianuarie 2010


Plătitorii de dări reclamă că primarul Lungu i-a indus în eroare
· Aceştia spun că impozitul pe locuinţe a fost majorat cu 20% şi nu cu indicele inflaţiei de 5,59% cu care edilul şef dădea asigurări va fi ajustată această obligaţie fiscală
Contribuabilii suceveni se plâng că au fost induşi în eroare atunci când şeful administraţie locale, Ion Lungu, a declarat că taxele şi impozitele locale sunt actualizate doar cu rata inflaţiei.
Mulţi dintre aceştia sesizează presei că impozitul pe locuinţe a fost majorat cu 20% şi nu cu 5,59% cât este indicele inflaţiei comunicat de Direcţia Judeţeană de Statistică şi cu care edilul şef dădea asigurări că se va ajusta respectiva obligaţie fiscală. În aceste condiţii – spun plătitorii - degeaba mai acordă administraţia bonusul de 10% pentru onorarea integrală şi în avans, chiar şi cu acesta din urmă suma achitată la ghişeu fiind mai mare decât în urmă cu un an. „Primarul Ion Lungu a precizat că impozitele şi taxele locale datorate de persoanele fizice au fost indexate cu rata inflaţiei, nesuferind majorări. Pentru a beneficia de acel bonus de 10% acordat până la 31 martie, mulţi dintre cei care au venit la casierii au avut surpriza neplăcută că pe chitanţă majorarea era mai mare decât indicele inflaţiei pe 2009”, evidenţiază unul dintre suceveni. Ca exemplu, acesta arată că anul trecut pentru apartament a avut de plătit 130 de lei, iar după ce i s-a acordat deducerea de 10%, din buzunar a scos doar 117 lei. Anul acesta, impozitul pe locuinţă a fost calculat la 171 de lei, în urma scăderii bonusului, plata efectivă fiind de 155 de lei. Contribuabilii nu sunt atât de intrigaţi de suma plătită în plus, cât mai ales de faptul că sunt „duşi cu vorba”. „Supărarea nu ar fi atât de mare dacă ni s-ar fi spus adevărul de la început”, a reliefat interlocutorul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu