27 ianuarie 2010

Un milion de euro în plus pentru transportarea deşeurilor sucevene pe platforma de la Botoşani
· Rampa de gunoi de gunoi de la Fălticeni se închide la jumătatea acestui an, distanţa mare dintre Suceava şi Botoşani obligând administraţia locală să cheltuiască mai mult pentru a scăpa de gunoi
Apropierea expirării termenului de închidere a platformei de deşeuri de la Fălticeni dă dureri de cap municipalităţii sucevene.
Conducerea primăriei este îngrijorată că nu va avea unde să mai ducă gunoiul colectat din urbea reşedinţă de judeţ, rampa fălticeneană urmând a fi trasă pe dreapta la mijlocul acestui an. În aceste circumstanţe, s-a luat legătura cu reprezentanţii administraţiei municipale din Botoşani, acestea fiind de acord cu preluarea şi depozitarea pe rampa proprie a deşeurilor sucevene. „Apare o situaţie disperată, pentru că la 30 iunie se va închide şi depozitul de la Fălticeni. Am avut discuţii şi cu reprezentanţii primăriei de la Botoşani, iar în condiţiile în care la Suceava nu vom finaliza nimic, vom duce deşeurile menajere pe platforma botoşăneană”, relevă primarul Ion Lungu. Primul gospodar al reşedinţei de judeţ evidenţiază că sumele cheltuite cu transportul sunt foarte mari. Astfel, în condiţiile în care distanţa până la Botoşani este mai mare în raport cu cea parcursă de auto-specialele Rosal până la Fălticeni, cu transportul de la bugetul local va fi cheltuit suplimentar 1 milion de euro pe an. Dată fiind această situaţie, Ion Lungu şi-a exprimat speranţa că va fi materializată cât mai repede intenţia Consiliului Judeţean de a organiza licitaţiei pentru construirea unei prime celule a depozitului de deşeuri menajere care urmează a fi amenajat la Moara.
De la 1 ianuarie 2009, de când platforma de gunoi de la Suceava a fost închisă, resturile menajere din reşedinţa de judeţ sunt duse la depozitul din preajma Fălticeniului. În contrapartidă, primăria Suceava achită o taxă de 6,25 lei pe fiecare metru cub, la aceasta adăugându-se costurile cu transportul, de 300 de lei pe maşină şi cursă.
Pe 8 februarie este programată licitaţia de desemnare a executantului primei celule de la Moara. Investiţia la aceasta este apreciată la 6,7 milioane de euro, execuţia urmând a dura 6 luni, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, subliniind că mai multe localităţi, inclusiv municipiul Suceava nu vor mai fi obligate să-şi transporte gunoiul pe rampa municipiului Fălticeni de la Antileşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu