27 ianuarie 2010

Din cauza tăierii sporurilor,
Venituri salariale cu 50% mai mici la primăria Suceava
· Cel mai mult are de suferit personalul contractual de la Direcţia Domeniului Public, iar cel mai puţin „funcţionărimea”
· Primarul Lungu a pus în vedere că ţinta pentru anul 2010 – discutată şi cu sindicaliştii din primărie - este păstrarea locurilor de muncă, de noi angajări neputând fi vorb nici pe de parte
Responsabilitatea restructurării de personal ar trebui lăsată pe seama primărie, în virtutea principiului autonomiei, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Suceava, Ioan Lungu. Edilul şef spune că va respecta, totuşi, legislaţia privind sistemul unic de salarizare, recunoscând că şi în administraţia locală suceveană există oameni de care executivul s-ar putea dispensa. „Ar trebui să fiu ipocrit să spun că nu este loc şi la primăria Suceava de a mai disponibiliza personal”, subliniază primarul. Pe de altă parte, dl Lungu evidenţiază că în organigramă figurează încă 128 de posturi vacante şi neocupate, dintre care cele mai multe la Poliţia comunitară. La această dată, primăria Suceava are 829 de angajaţi, inclusiv la Direcţia Administraţiei Pieţelor şi Direcţia Domeniului Public. În aparatul propriu al executivului lucrează 250 de salariaţi, însă ocupate efectiv sunt 230 de posturi. Organigrama administrativului s-a îmbogăţit în ultimii doi ani prin preluarea în finanţare a Serviciului de evidenţă a populaţiei şi a personalului din medicina şcolară. În proiectul de buget pe anul acesta au fost prevăzute sumele necesare pentru finanţarea tuturor acestor activităţi, inclusiv cea pentru achitarea drepturilor restante de peste 3 milioane de lei câştigate de salariaţi în instanţă. „Este clar că nu se mai fac angajări. În plus, trebuie să fim realişti, există oameni care muncesc foarte mult la primărie, dar şi care muncesc mai puţin. Nu este posibil ca un economist cu 10 ani vechime să fie plăti cu doar 7 milioane de lei vechi pe lună”, a spus primarul, adăugând că veniturile salariale ale lucrătorilor executivului sunt mult diminuate ca urmare a tăierii sporurilor, unele dintre drepturi fiind şi cu 50% mai mici. Ion Lungu a pus în vedere că ţinta pentru anul 2010 – discutată şi cu sindicaliştii din primărie - este păstrarea locurilor de muncă. Cel mai mult a avut de suferit personalul contractual de la Direcţia Domeniului Public, iar cel mai puţin „funcţionărimea”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu