30 aprilie 2019

Thermonet a oprit livrarea de agent termic pentru încălzirea apartamentelor 

·        Întreruperea furnizării căldurii se face după 3 zile consecutiv în care temperatura medie depăşeşte + 10 grade Celsius, între orele 18.00- 6.00
·        Începută încă din 15 octombrie, este una dintre cele mai lungi perioade încălzire a locuinţelor, în primăvara anterioară sistarea vând loc cu 20 de zile mai devreme.  
Thermonet, prestatorul serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură din municipiul Suceava a hotărât să sisteze livrarea de agent termic pentru încălzirea locuinţelor. Potrivit unui comunicat de presă semnat de directorul general Mugur Corlăţan, măsura fost luată începând cu 30 aprilie 2019, ora 12.00,  „ca urmare a evoluţiei temperaturilor medii exterioare şi a prevederilor legislative HG nr. 425 din 1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice. Astfel, în conformitate cu aceste reglementări, „oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutiv în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte + 10 grade Celsius, între orele 18.00- 6.00”. „Se vor lua măsurile de izolare a instalaţiilor de încălzire în condiţii de siguranţă, se vor face hidraulice necesare, se va face reglajul de debit pentru instalaţiile de pompare în condiţii economice şi se va proceda la reglajul instalaţiilor de furnizare apă caldă menajeră pentru sezonul cald. 
S-au efectuat probele hidraulice pentru identificarea zonelor cu siguranţă scăzută în exploatare, în vederea pregătirii programului de reparaţii planificate pentru anul 2019. Rugăm pe utilizatorii să îşi asigure instalaţiile interioare şi să le pregătească pentru sezonul rece 2019-2020”, a subliniat directorul general Mugur Corlăţan, menţionând că „furnizarea apei calde de consum va fi efectuată în mod corespunzător, după acelaşi program”. Este una dintre cele mai lungi perioade încălzire a locuinţelor, în primăvara precedentă 2018 operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava procedând la întreruperea furnizării pe 10 aprilie, începând cu ora 15.00.  În toamnă, Thermonet anunţa că furniza agent termic, „la parametri optimi şi la toate punctele termice”, încă din 15 octombrie. În luna octombrie 2015, Thermonet Suceava, având ca acţionari pe Adrem Invest Bucureşti şi Elsaco Botoşani, a preluat în concesiune sistemul de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic din Suceava. Aceasta după ce, la negocierile organizate de autorităţile municipale din reşedinţa de judeţ, s-a detaşat la criteriile privind aspectele tehnice, conducând în clasament, cu un total de 312,68 de puncte, în faţa Transagent, firmă a autorităţilor locale care a acumulat doar 283,10 puncte.