17 aprilie 2019

Primăria Suceava sprijină cu 3 milioane de lei dotarea cu aparatură performantă a noului Ambulatoriu integrat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă
·        „Din totdeauna suntem alături de Spitalul Judeţean, iar în măsura în care vom achita această sumă, putem să o mai suplimentăm”, a declarat primarul Ion Lungu, adăugând că 1 milion de lei, din suma prinsă în buget a fost deja orientată înspre unitatea sanitară judeţeană.
·        Spaţiile funcţionale ale actualului ambulatoriu nu mai corespundeau cerinţelor, numărul consultaţiilor în sporind de la 62.493 în anul 2010, la peste 120.000 în anul 2018. „iar necesităţile cer să crească de două trei ori”.
Primăria municipiului Suceava acordă, şi în acest an, sprijin financiar Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Astfel, de la bugetul local, înspre unitatea spitalicească suceveană de urgenţă va fi îndreptată suma de 3 milioane de lei, cu titlul de finanţare a unor cheltuieli pentru dotarea cu aparatură medicală performantă a cabinetelor de specialitate ale Ambulatoriului integrat. Conform unui proiect de hotărâre al Consiliului Local, demersul are ca scop îmbunătăţirea serviciilor medicale pentru locuitorii Sucevei; asigurarea de echipamente şi aparatură medicală performantă, precum şi creşterea gradului de satisfacţie a pacienţilor din reşedinţa de judeţ. „Din totdeauna suntem alături de Spitalul Judeţean, iar în măsura în care vom achita această sumă, putem să o mai suplimentăm, eventual la o rectificare din vară  a bugetului”, a declarat primarul Ion Lungu, adăugând că 1 milion de lei, din suma prinsă în buget, a fost deja orientat înspre unitatea sanitară judeţeană. La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este în curs de construire un nou imobil cu destinaţia de ambulatoriu. Demersul urmăreşte acordarea, la cel mai înalt standard, a asistenţei medicale pentru populaţia arondată; prevenirea infecţiilor nosocomiale; creşterea accesibilităţii la servicii diverse şi complete; acordarea de servicii medicale pe bază de bilet de trimitere sau prin prezentare directă pentru consultaţii sau controale programate, precum şi asigurarea egalităţii de şanse, în ceea ce priveşte accesul la servicii de calitate, moderne şi eficiente. Deoarece spaţiile funcţionale ale actualului ambulatoriu nu mai corespundeau cerinţelor şi numărului mare de pacienţi, proiectul în curs de materializare prevede amenajarea de cabinete de consultaţie; camere pentru pansamente; camere pentru tratamente; spaţii de aşteptare; birouri de programare şi evidenţă a pacienţilor; spaţii pentru personalul medical, a unor grupuri sanitare şi boxe pentru curăţenie. Clădirea nouă este amplasată alături de Corpul „F” al Spitalul Judeţean, va avea o suprafaţă de circa 4.000  de metri pătraţi, cu executanţi Antramicons, Loial Impex, Dacorum şi Arhitectura Grafica Design, o valoare totală a investiţiei fiind de puţin peste 24 de milioane de lei.  Spaţiile funcţionale pentru consultaţii pe specialităţi vor fi în corespondenţă cu secţiile şi compartimentele cu internare, precum şi cu cabinetele aferente altor specialităţi, conform necesităţilor.  Numărul consultaţiilor în ambulatoriu integrat a sporit de la 62.493 în anul 2010, la peste 120.000 în anul 2018. „iar necesităţile cer să crească de două trei ori”.