15 aprilie 2019

La Bursa generală,
Angajatori mai mulţi şi peste 340 de locuri în plus faţă de anul trecut  
·      Pentru angajare au fost selectaţi 875 de amatori de slujbe, pe la standuri perindându-se 1.583 de persoane, mai multe decât anul trecut, când interesaţi au fost 1.575 de suceveni.    
·      „Angajatorii care au selectat candidaţi pentru al doilea interviu şi-au exprimat deschiderea de a încadra persoane motivate, chiar dacă nu întruneau criteriile de calificare”,  a declarat Anca Capverde, purtător cuvânt al AJOFM.
Bursa generală a locurilor de muncă organizată la finele săptămânii trecute în judeţul Suceava, s-a concretizat prin selectarea, în vederea încadrării, a 875 de participanţi. Anca Capverde, purtător cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, a declarat că 140 de ofertanţi - în  comparaţie cu 132 în 2018 -, sau prezentat la Bursă cu 1.262 de slujbe disponibile, faţă de 921, în anul anterior. Pe la standurile ofertanţilor au trecut 1.583 de persoane fără o ocupaţie stabilă, precum şi altele interesate să-şi găsească un nou job, mai multe, de asemenea, decât anul trecut, când amatoare de un nou loc de muncă s-au arătat 1.575 de persoane. Cea mai bogată ofertă s-a constatat în municipiul Suceava, 65 de angajatori scoţând la mezat 756 de locuri de muncă, acestea din urmă fiind „căutate” de către 687 de interesaţi. În Rădăuţi au participat la Bursă 412 persoane pentru 210 slujbe oferite; în Fălticeni 267 pentru 198, iar în Cîmpulung Moldovenesc s-au înregistrat 217 „vizitatori”, pentru un disponibil de 98 de oferte.  Selectaţi pentru interviuri şi eventuale angajări ulterioare au fost 358 de participanţi  din Suceava, 224 din Rădăuţi, 267 din Fălticeni şi 106 din Cîmpulung Moldovenesc. „Angajatorii care au selectat candidaţi pentru al doilea interviu şi-au exprimat deschiderea de a încadra persoane motivate, chiar dacă nu întruneau criteriile de calificare, iar ofertele de muncă neacoperite vor fi menţinute pe lista de locuri vacante gestionată de AJOFM Suceava. Menţionăm că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom publica rezultatele finale ale evenimentului”, a declarat Anca Capverde, purtător cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.