21 martie 2019


De pe 1 aprilie,
Inspectorii sanitari încep controalele specifice Sărbătorilor pascale
·        Verificate, sub aspectul siguranţei alimentare, vor fi unităţile de alimentaţie publică care organizează mese festive.  
De pe 1 aprilie, Serviciul „Control în Sănătate” al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava declanşează, în unităţile de alimentaţie publică, seria controalelor specifice Sărbătorilor pascale. Potrivit directorului executiv dr. Liliana Ioana Grădinariu, cu ocazia acţiunilor tematice, în unităţile care organizează mese festive verificate vor fi aspecte care ţin de condiţiile de alimentare şi distribuire a apei potabile curente, rece şi calde; colectarea şi îndepărtarea reziduurilor lichide şi solide; asigurarea circuitelor funcţionale de recepţionare, depozitare, păstrare şi pregătire a alimentelor; funcţionarea instalaţiilor frigorifice; dotarea cu materiale specifice întreţinerii corespunzătoare a igienei, controlată fiind şi existenţa sistemelor de protecţie împotriva insectelor şi a rozătoarelor. De asemenea, supuse verificării vor fi condiţiile de amenajare, dotare şi întreţinere a anexelor social-sanitare, respectiv a vestiarelor, cabinelor pentru duş, chiuvetelor pentru personal şi clienţi, boxelor pentru reziduuri, dar şi condiţiile de amenajare, dotare şi întreţinere a spaţiilor destinate păstrării echipamentului sanitar de protecţie alimentelor, echipamentului de lucru şi a îmbrăcămintei individuale a personalului.  Conform unei informări prezentate în şedinţa Colegiului prefectural  de ieri, în ceea ce priveşte normele generale impuse unităţilor cu profil alimentar, controalele vor urmări modul de respectare a prevederilor legale privind aprovizionarea cu apă potabilă curentă, rece şi caldă, efectuarea controlului medical periodic şi absolvirea de către personal a cursurilor de igienă. Nu în cele din urmă, acţiunile de control  se vor opri şi asupra condiţiilor de efectuare a dezinsecţiei şi deratizării, precum şi a coletării deşeurilor solide şi evacuării ritmice a acestora.