07 martie 2019


Studenţii USV,
Viitorii agenţi de poliţie locală i-au contact cu realitatea din teren alături de lucrătorii specializaţi ai Primăriei
·        „Aceasta ne ajută şi pe noi, în vederea să pregătirii forţei de muncă calificată pentru Poliţia Locală”, a declarat primarul Ion Lungu.
·        Efectivul de poliţişti locali din Suceava este sub cel necesar, dispozitivele serviciului de ordine, linişte şi pază fiind suplimentate cu agenţi de la alte servicii ale Direcţiei Poliţiei Locale. 
Între Direcţia Poliţiei Locale din cadrul Primăriei municipiului Suceava şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii „Ştefan cel Mare” a fost semnat un protocol de colaborare, cel mai important punct fiind cel privind stagiile de practică. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care spune că, astfel, studenţii din anii terminali ai Programului de studii „Poliţie Locală”, viitorii agenţi de poliţie locală, vor putea avea acces, printre altele, la dispeceratul operativ şi de monitorizare cu camere video de la sediul executivului din urbea reşedinţă. „Primăria municipiului Suceava are o colaborare foarte bună cu Universitatea. Tocmai de aceea s-a semnat un protocol de colaborare, printre alte obligaţii, de o parte şi de cealaltă, cea mai importantă fiind aceea prin care poliţiştii care se şcolarizează la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative  să facă practica la Primărie. Aceasta ne ajută şi pe noi, în vederea să pregătirii forţei de muncă calificată pentru Poliţia Locală”, a declarat primarul Ion Lungu. La Direcţia Poliţiei Locale a Primărie municipiului Suceava efectivul este sub cel necesar, pentru a se putea soluţiona în bune condiţii dispoziţiile primite, dispozitivele serviciului de ordine, linişte şi pază a bunurilor sunt suplimentate cu unul până la 13 poliţişti locali de la alte servicii sau birouri. Aşa se precizează în raportul privind activitatea Direcţiei, care se precizează că, în anul 2018, efectivele au crescut cu 5 persoane. În statul de funcţii figurează un total de 120 de angajaţi, dintre care 109 în funcţii de execuţie, 9 în funcţii de conducere şi încă doi cu contract de muncă. Personalul este repartizat în cadrul Serviciului „Ordine, linişte publică şi paza bunurilor”, Serviciului „Circulaţie pe drumurile publice”, Biroului „Disciplina în construcţii şi afişaj stradal”, Biroului „Protecţia Mediului”, Biroului „Control activităţi comerciale”, Serviciului „Evidenţa persoanelor, instruire şi administrativ” şi Serviciului „Dispecerat operativ şi supraveghere video”. Din totalul de  123 de posturi, vacante sunt trei dintre ele,  respectiv câte unul la Serviciul „Ordine, linişte publică şi paza bunurilor”, Serviciul „Circulaţie pe drumurile publice” şi Biroul  „Control activităţi comerciale”.