11 iunie 2017

Trotuar cu maşini care circulă printre pietoni  

·      Poliţiştii locali îi vor amenda pe şoferii care intră cu autovehiculele în faţa blocurilor 20, 21, 22 direct de pe trotuar, accesul la respectivele locuri de parcare făcându-se cu punerea în pericol a vieţii pietonilor. 
Lucrătorii Direcţiei Poliţiei Locale a municipiului Suceava declanşează o acţiune de redare a trotuarului de peste drum de Metro celor în drept, adică pietonilor.  În cauză este tronsonul de blocuri 20, 21, 22 de pe Bulevardul "1 Decembrie 1918", la parterul căruia funcţionează mai multe firme, unde, pentru ajunge în parcările din faţa magazinelor, patronii, salariaţii, cumpărătorii şi chiar locatarii circulă zeci de metri, fără nicio jenă, direct pe trotuar. Unii dintre conductorii auto o fac şi cu viteză, deranjaţi de-a dreptul de pietonii care le ies în cale, punând în pericol viaţa trecătorilor, a mamelor cu copii şi bătrânilor ieşiţi la plimbare. La finele săptămânii trecute, viceprimarul Lucian Harşovschi a cerut lui Didi Viziteu, şeful "Serviciului "Circulaţie", să ia măsuri împotriva şoferilor indisciplinaţi. 
"Evident circulaţia autovehiculelor pe trotuar este interzisă, de aceea am solicitat poliţiştilor locali să meargă la faţa locului pentru a face constatări şi a lua măsurile prevăzute de lege", a declarat Lucian Harşovschi, adjunctul şefului executivului local, menţionând că se vor căuta soluţii de a se permite accesul maşinilor, însă fără ca pietonii să fie afectaţi.  Şeful "Serviciului "Circulaţie" spune că şoferii surprinşi în neregulă vor fi amendaţi conform legislaţiei în vigoare, precizând că aprovizionarea magazinelor are loc, obligatoriu, prin spatele blocurilor. În ceea ce priveşte maşinile mici, Didi Viziteu crede că accesul la locurile de parcare se poate face pe un culoar amenajat la limita trotuarului, unul strict separat de acesta din urmă. "Administratorul drumurilor, care este Primăria Suceava, poate atât delimita şi semnaliza locurile de parcare din faţa firmelor, cât şi stabili regulile de acces la acestea. Noile modificări legale prevăd că poliţiştii locali pot aplica amenzi pentru circulaţia pe trotuare, însă tot Legea permite ca, pe lângă amenajarea destinată pietonilor, să fie amenajată şi o cale auto care să faciliteze intrarea în parcările respective", a explicat Didi Viziteu,  Şeful "Serviciului "Circulaţie" al Direcţiei Poliţiei Locale a municipiului Suceava.