21 iunie 2017

Blocarea PNDL: investiţii de 415 milioane de lei în drumuri nu pot demara în judeţul Suceava
·        Din cauza crizei provocate de liderii PSD şi a demisiei ministrului Sevil Shhaideh, 14 obiective judeţene nu au mai primit finanţare.  
Din cauza crizei politice şi guvernamentale, Consiliul Judeţean Suceava se vede în imposibilitatea de a demara lucrările de modernizare, asfaltare sau reabilitare a drumurilor judeţene. În cauză sunt obiective de infrastructură rutieră judeţeană prinse, înspre finanţare, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), program care a fost efectiv blocat, din cauza demisiei ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh, precum şi a celorlalţi miniştri PSD. În cauză sunt 14 obiective noi, în valoare de 413,5 milioane de lei, care se adaugă două obiective "în continuare", în valoare de 170.000 de lei. În modernizări ar fi urmat să intre drumuri judeţene pe  porţiunile Teşna-Coşma (8,38 km); Panaci-Glodu (6 km); Panaci-Bilbor (3,66 km); Cîmpulung Moldovenesc-Rarău (8 km); Vultureşti-Hîrtop (16,6 km);  Mălini-Slatina-Găineşti (12,3 km) Soloneţu Nou-Pleşa (5 km) şi Siret-Climăuţi-Frătăuţii Noi (7,27 km). Asfaltări de drumuri judeţene sunt prevăzute pe traseele Frasin-Struplicani-Ostra-Traniţa-Holda (36,7 km); Rădăuţi-Frătăuţii Vechi-Frătăuţii Noi-Bilca-Vicovu de Sus (21,4 km); Vicovu de Sus-Straja-Brodina (17,2 km); şi Urecheni-Timişeşti-Boroaia (5,42 km) şi Marginea-Volovăţ ( 3,31 km). Alocare financiară pentru reabilitare aşteaptă şi o porţiune de 14,6 km din drumul judeţean Văleni-Stânişoara-Isle, la limita cu judeţul Neamţ.

În ceea priveşte obiectivele "în continuare",  prin Programului Naţional de Dezvoltare Locală urmau a fi disponibilizaţi bani pentru finalizarea asfaltării drumului judeţean Rădăuţi-Frătăuţii Noi, pe lungime de 4 km, precum şi a lucrărilor de la podul de beton de pe DJ 177 C.