30 iunie 2017

Candidaţii la bac cer examen cu ferestrele deschise
·        Prefectura cere Ministerul Educaţiei o derogare de la metodologie, elevii plângându-se că nu se pot concentra din cauza disconfortului provocat de căldură.   
·        "Nu cred că o să intre toate informaţiile străine în sală, odată cu aceste temperaturi extrem de ridicate", a precizat Cristian Cuciurean, inspector adjunct la ISJ.
Instituţia Prefectului Judeţului Suceava s-a adresat în scris Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, cerând o derogare de la prevederile metodologiei de organizare a examenelor de bacalaureat din acest an. Demersul survine unei solicitări a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, aceasta, la rându-i, fiind urmare a nemulţumirii candidaţilor, care s-au plâns că nu se pot concentra din cauza disconfortului provocat de căldura mare din sălile de testare. "Este ultima zi de examen la bacalaureat, iar din cauza caniculei, condiţiile vor fi destule de dificile. Metodologia prevede ca desfăşurarea examenelor să se facă cu ferestrele închise, însă în toate locaţiile, la etajul doi, este foarte, foarte cald. Deja avem semnale că, la examene, copii au solicitat să se revadă această problemă", a declarat Cristian Cuciurean, inspector adjunct la ISJ.

Cuciurean este de părere că metodologia cu pricina este prea strictă şi că Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice ar trebui să facă renunţe la aceasta şi să permită deschiderea ferestrelor, dacă nu la parter, măcar a celor de la nivelurile superioare. "Considerăm că ar trebui transmis Ministerului Educaţiei să se facă o derogare, ca măcar al etajul al doilea examenul să se desfăşoare cu o fereastră deschisă. Nu cred că o să intre toate informaţiile străine în sală, odată cu aceste temperaturi extrem de ridicate. Înţelegem că la parter s-ar mai putea întâmpla ceva, dar trebuie să ne gândim că suntem totuşi oameni, iar aceşti copii au examen destul de dificil", a punctat Cristian Cuciurean, inspector adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.