09 iunie 2017

Primăria Suceava face bani din vânzarea de petice de teren
·        Municipalitatea nu are acces la acestea, întrucât se află la limita proprietăţilor sucevenilor, vânzarea lor putând aduce venituri suplimentare la buget.  
·        "Vin foarte mulţi oameni şi fac presiune pe această temă, solicitându-ne să le vindem respectivele suprafeţe", precizează primarul Ion Lungu care sunt "  
Autorităţile locale din municipiul Suceava intenţionează să atragă la buget bani din vânzarea unor suprafeţe de teren care nu pot fi folosite din cauză că sunt prea mici şi că, pe deasupra, se află la limita sau între proprietăţi ale locuitorilor reşedinţei de judeţ. De altfel, potrivit primarului Ion Lungu, de-a lungul timpului, la compartimentul specializat al executivului s-au adunat 26 de cereri prin care unii dintre vecini şi-au exprimat intenţia de a achiziţiona parcelele disparate ale Primăriei. "Sunt terenuri blocate pe care, oricum, Primăria nu poate să le folosească vreodată. Avem 26 de asemenea cazuri, iar în acest sens voi avea discuţii informale cu consilierii locali. Părerea mea este să le vindem, deoarece sunt blocate în curţi şi grădini la oameni, fiind moştenite aşa în urma măsurătorilor", subliniază edilul-şef. Primarul spune că a iniţiat un proiect de hotărâre care va fi pus pe masa deliberativului municipal, însă înainte de aceasta o comisie formată din consilieri vor merge la faţa locului. Şeful administraţiei locale sucevene precizează că în cauză sunt suprafeţe mergând de la câteva zeci de metri pătraţi până la circa 2 ari, iar vânzarea acestora ar aduce venituri suplimentare bugetului municipal. "Vin foarte mulţi oameni şi fac presiune pe această temă, solicitându-ne să le vindem aceste suprafeţe. Ele au de la 30-40 de metri pătraţi până la 190-220 de metri pătraţi, care, de exemplu, sunt în grădină. Dacă nu este posibil să avem acces, atunci eu zic că ar fi bine să le vindem, să mai să aducem nişte bani la Primărie", a conchis Ion Lungu, primarul Sucevei, menţionând că situaţia "vine din istorie, deoarece aşa şi-au făcut oamenii case, la vremea respectivă".