27 iunie 2017

Zeci de suceveni au aplaudat înălţarea Drapelului
·   O pereche de turişti pensionari din Australia a urmărit cu încântare desfăşurarea ceremoniei.
·        "În momentele cheie noi am fluturat acest Drapel, ca re este cartea de identitate a naţiunii române", a spus Gheorghe Flutur, şeful CJ.
·        "Trebuie să fim mândri de Drapelul nostru, care ne reprezintă în lume şi în Uniunea Europeană", a arătat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Ieri, în Piaţa drapelelor din municipiul Suceava, a fost marcată Ziua Drapelului. Participanţi au fost oficialităţile judeţene şi locale, şefi de instituţii publice, consilieri judeţeni, consilieri locali, cât şi zeci de suceveni. Onorul a fost dat în prezenta plutoanelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Centrului de Instrucţie Jandarmi din Fălticeni. Silvia Boliacu, subprefectul judeţului Suceava a dat citire mesajului ministrului de Interne, Carmen Daniela Dan. Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, a subliniat că Stema României, Imnul de Stat şi Drapelul Naţional sunt simboluri naţionale care, mai mult decât oricând, trebuie preţuite "acasă", pentru a fi recunoscute şi în străinătate.  La două zile după Sărbătoarea de Sânziene, Flutur le-a urat sucevenilor "La mulţi ani!" şi "Sănătate", menţionând că, poate, celebrarea imediată a Zilei Drapelului "nu este tocmai o întâmplare". "Cu 169 de ani în urmă, pe 26 iunie 1948, în Ţara Românească, pentru prima dată s-a decretat acest Drapel al nostru, care pe 3 secole se întinde. În momentele cheie noi am fluturat acest drapel, fie că vorbim de Unirea Principatelor, de Marea Unire sau de alte evenimente, acest simbol fiind cartea de identitate a naţiunii române. Poate mai multe ca oricând, trebuie să aducem aminte că steagul României este, astăzi, printre steagurile Uniunii Europene, la marile evenimente mondiale şi la întâlnirile care hotărăsc soarta lumii", a spus preşedintele Consiliului Judeţean. Gheorghe Flutur a precizat, de asemenea, că înălţarea Drapelului naţional, are o semnificaţie uriaşă, aceea  a "înălţării naţiunii spre ceea ce aşteaptă fiecare român".
 Ion Lungu, primarul municipiului Suceava a arătat că pentru un român patriot cele mai emoţionante evenimente sunt intonarea Imnului de stat şi înălţarea Drapelului naţional. "Drapelul României, oriunde ar fi în lume, impune respect şi onoare. Oriunde am fi, vom trăi şi simţi româneşte dacă ne vom afla sub tricolor. Tricolorul a fost alături de poporul român în vremurile cele mai încercate, începând cu Revoluţia de la 1948, Unirea Principatelor din 1959, Războiul de independenţă din 1877, Marea Unire din 1918, în cele două Războaie mondiale şi, nu în ultimul rând, la Revoluţia din 1989. Aşadar, trebuie să fim mândri de Drapelul nostru, care ne reprezintă în lume şi în Uniunea Europeană. Aşa cum spunea Alexandru Ioan Cuza, drapelul însemnă trecutul, prezentul şi viitorul unei ţări, însemnă întreaga istorie a României", a evidenţiat Ion Lungu, şeful administraţiei din reşedinţa de judeţ, urând, cu acest prilej, "La mulţi ani!" României şi românilor. După luările de cuvânt, au urmat ceremonia de primire a Drapelului, binecuvântarea unui sobor de preoţi, salutul oficialităţilor, înălţarea Drapelului şi defilarea trupelor. Manifestarea s-a încheiat în aplauzele sucevenilor şi cu o scurtă evoluţie a Fanfarei Sucevei. O pereche de turişti pensionari din Australia a urmărit cu încântare desfăşurarea ceremoniei.