16 iunie 2017

Şapte suceveni se bat pentru un loc în staţiunile de tratament balnear
·        La Casa Judeţeană de Pensii s-au înregistrat 7.260 de cereri, în timp ce pentru tot anul 2017 disponibile sunt doar 1.027 de bilete, adică de şapte ori mai puţine faţă de necesar.  
·        Până la acest moment, judeţul Suceava nu are alocate bilete de tratament pentru staţiunile Felix, Vatra Dornei şi Eforie Nord.
Casa Judeţeană de Pensii Suceava se confruntă cu o avalanşă de cereri pentru biletele de tratament balnear. "De la începutul acestui an, numărul total de cereri de acordare a unui bilet de tratament este de 7.260, iar numărul total de bilete de tratament repartizate Casei Judeţene de Pensii, pentru cele 8 serii de bilete de tratament, este de 1027", informează directorul executiv Petrea Florea. Potrivit şeful CJP Suceava,  în primele cinci serii au fost alocate biletele de tratament pentru staţiunile "1 Mai", Amara, Buziaş, Covasna, Geoagiu Băi, Moneasa, Nicolina şi Pucioasa.  Începând cu seria a şasea, la cele deja enumerate s-au adăugat satţiunile Bălţăteşti, Căciulata, Govora, Herculane, Lacul Sărat, Mangalia, Olăneşti, Sângeorz Băi, Saturn, Slănic Moldova, Slănic Prahova, Sovata, Tîrgu Ocna, Tuşnad şi Techirghiol. Conform directorului Florea, în curs de eliberare sunt biletele de tratament pentru cea de opta serie a  anului 2017. Pentru aceasta, Casei Judeţene de Pensii Suceava i s-au repartizat 277 de bilete, plecarea în staţiuni făcându-se în intervalul 24-27 iunie. Şeful CJP anunţă pe cei interesaţi că listele cu repartiţia biletelor de tratament sunt afişate atât la sediul instituţiei, cât şi pe pagina web a CJP. "Biletele de tratament din cele 7 serii, au fost distribuite în totalitate, nerămânănd vreun bilet neutilizat",  a declarat Petrea Florea, reliefând  că datele afişate de pe site-ul instituţiei vizează numai biletele aprobate, şi nu pe cele biletele distribuite din totalul alocat, "motivat de faptul că distribuirea biletelor de tratament se face până în ultima zi de plecare a fiecărei serii".
Conducerea Casei Judeţene de Pensii Suceava evidenţiază că, în anul 2017, până la acest moment, nu au fost alocate bilete de tratament pentru staţiunile Felix, Vatra Dornei şi Eforie Nord. Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri, asigurate în unităţi de tratament din proprietatea Casei Naţionale de Pensii, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil.  Cererile pentru acordarea unui bilet de tratament se pot depune oricând, pe durata anului 2017.