22 ianuarie 2015

Firma suceveană de transport de călători, prejudiciată de microbuzele din localităţile învecinate
·        Sub masca transportului intra-judeţean”, maşinile maxi taxi care străbat municipiul Suceava opresc în fiecare staţie de autobuz şi preiau clienţii TPL.
·        „Sper să găsim sprijin, astfel încât să stârpim din nou acest fenomen de piraterie”,  a declarat primarul Ion Lungu.
Conducerea Primăriei municipiului Suceava este hotărâtă să pună capăt pirateriei practicate de microbuzele din localităţile riverane care fac transport de călători în reşedinţa de judeţ. Ion Lungu, şeful administraţiei municipale, a reliefat că, fenomenul proliferează după ce, în urmă cu 10 ani, în maxi taximetria  suceveană a fost a introdusă ordinea. Astfel, „sub masca transportului intra-judeţean”, maşinile care străbat municipiul Suceava, opresc în fiecare staţie de autobuz şi preiau clienţi ai firmei de Transport Public Local, societate comercială care, din această, cauză, înregistrează scăderi ale încasărilor. „Este o problemă destul de sensibilă, pe care am rezolvat-o odată, dar iată că apare din nou. Este cea a acestor maxi taxi, care atunci erau pirat, iar acum sunt mai puţin pirat, şi care fac transport intra-judeţean. Noi suntem obligaţi de legea să le acordăm câte o staţie pentru intrarea şi ieşirea din oraş, însă, din păcate aceştia opresc în fiecare staţie şi iau călătorii celor de la TPL”,  relevă şeful executivului sucevean.
Lungu precizează că acest aspect a fost pus pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei de dialog social de pe lângă Instituţia Prefectului, la care, pe lângă prefectul Florin Sinescu, au participat responsabili ai Poliţiei Rutiere şi Autorităţii Rutiere Române. Întrunirea nu a avut efecte de lungă durată, aplicarea unor amenzi, combinată cu alte măsuri, nefiind suficiente, întrucât câte 3-4 maxi taxi continuă să stea în staţiile de autobuz şi să aştepte eventualii clienţi.  Edilul-şef  sucevean spune că Primăria are capacitatea de stăpâni una singură acest fenomen, deoarece „nu poate fi pus câte un poliţist local în fiecare staţie”.  „Este o problemă pe care o voi ridica din nou la Prefectură, în cadrul Comisiei pentru dialog social. Sper să găsim sprijin din partea Poliţiei naţionale şi din partea altor structuri, a ARR, în mod special, să stârpim din nou acest fenomen de piraterie”, conchide Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.