17 ianuarie 2015

Noul liberal Lucian Harşovschi este pentru a doua oară viceprimarul Sucevei
·        În lipsă, şi după ce colegii săi de partid au părăsit sala, Gavril Vîrvara, de la PSD, a fost demis cu 14 voturi ale consilierilor liberali şi independenţi,  
În şedinţa extraordinară de ieri, 14 consilieri locali din 20 prezenţi au votat proiectul de hotărâre prin care Lucian Harşovschi de la noul PNL a fost ales în funcţia de viceprimar al municipiului Suceava. Astfel, Harşovschi ocupă pentru a doua oară acest fotoliul, după legislatura 2008-2012 când, din partea PDL, a fost adjunct al primarului Ion Lungu.
Lucian Harşovschi îl înlocuieşte pe Gavril Vîrvara, de la PDS, care, în lipsă, a fost demis de cei 10 consilieri PNL şi 4 independenţi, după ce aleşii social democraţi au părăsit sala de şedinţe a deliberativului. Pe motiv că schimbarea viceprimarului nu necesita o şedinţă de urgenţă, prin vocea liderului de grup, Eugen Girigan, aceştia din urmă au cerut retragerea punctului cu pricina de pe ordinea de zi, însă preşedintele de şedinţă, Viorel Seredenciuc, de la noul PDL, a refuzat să solicite acest lucru colegilor săi de partid.     
Viceprimarul votat a precizat că a acceptat nominalizarea deoarece doreşte să continue proiectele începute în intervalul 2008-2012. „Prin experienţa dobândită, în perioada scurtă care a rămas din acest mandat vrem să rezolvăm problema câinilor fără stăpân din Suceava şi să contribui la o mai bună gestionare a lucrărilor care se fac în municipiu. Sunt foarte multe lucruri care se pot face în echipă, pentru că Consiliul Local mandatează primarul şi viceprimarii să-şi facă treaba”, a reliefat Lucian Harşovshci.   

Primarul Ion Lungu a declarat că nu are nimic de reproşat deja fostului viceprimar PSD Gavril Vîrvara, căruai i-a mulţumit menţionând că „aceasta este democraţia”. „Nu este nicio tragedie că se schimbă majoritatea. Trebuie să avem maturitatea că există mai bine de 1 an de zile de lucrat împreună, în care trebuie să facem în aşa fel ca noua majorate să fie una funcţională, să putem duce la îndeplinire ceea ce am promis sucevenilor în anul 2012”, a subliniat şeful executivului sucevean, Ion Lungu. Secretarul municipiului, Ion Ciutac, a subliniat că hotărârea Consiliului Local privind alegerea lui Lucian Harşovschi îşi va face efectul doar după ce actul normativ privind încetarea mandatului va fi comunicată şi luată la cunoştinţă de Gavril Vîrvara, care, din unele informaţii, este în concediu de odihnă. Noul PNL are acum doi viceprimari, celălalt fiind Ovidiu Doroftei.