06 ianuarie 2015


Opt mii de suceveni au reclamat că nu au primit cupoane pentru ajutoare europene în produse alimentare  
·        Aceştia au fost înscrişi pe liste suplimentare după ce s-a prezentat la primării cu documentele care le-au atestat apartenenţa la categoriile beneficiare.
Livrarea ajutoarelor alimentare pentru persoanele cele mai defavorizate a fost finalizată pentru 28 de unităţi administrativ-teritoriale, a făcut public, ieri, Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava. Astfel, transporturile au sosit în integralitate în Baia, Bogdăneşti, Boroaia, Brodina, Broşteni, Cîmpulung Moldovenesc, Crucea, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Frumosu, Fundu Moldovei, Gura Humorului, Hînţeşti, Iacobeni, Mălini, Moldoviţa, Păltinoasa, Panaci, Poiana Stampei, Pojorîta, Rîşca, Sadova, Şaru Dornei, Vama, Vatra Dornei, Vatra Moldoviţei, Zamostea şi Zvoriştea. Pe de altă parte, unele tiruri cu pachete  sunt pe cale de a sosi în Suceava şi Arbore. 
Potrivit prefectului Sinescu, până acum în judeţul Suceava au fost recepţionate 75.618 pachete cu produse alimentare, orientate înspre 37.809 beneficiari, ceea ce reprezentă 26,8% din totalul alocat de 281.848 de pachete. De menţionat este faptul că procesul de distribuire efectivă a pachetelor cu alimente către persoanele care au primit cupoane este în diferite stadii de derulare. Astfel, acţiunea este deja încheiată sau aproape de finalizare în Arbore, Bogdăneşti, Boroaia, Brodina, Broşteni, Crucea, Frumosu, Hănţeşti, Iacobeni, Mălini, Moldoviţa, Panaci, Poiana Stampei, Pojorîta, Rîşca, Sadova, Vatra Moldoviţei şi Zvoriştea. 
Distribuirea fost făcută în proporţie de 90%  în Baia, Dorna Candrenilor şi Fundu Moldovei; între 70 şi 80 %, în Dorna Arini şi Vama; între 50 şi 60 % în Suceava, Cîmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Şaru Dornei, şi Zamostea, în timp ce în Gura Humorului a ajuns la doar în 30 %. În comuna Păltinoasa, distribuirea ajutoarelor alimentare către beneficiarii finali se va face începând de joi. Conform precizărilor furnizorului, societatea comercială Libro Events, în cursul acestei săptămâni, în funcţie de condiţiile meteorologice, urmează să înceapă livrarea ajutoarelor alimentare pentru alte 28 de unităţi teritorial-administrative.  „Persoanele care nu au primit cupoane şi nici nu figurează pe lista de distribuţie a cupoanelor, dar apreciază că au calitatea de beneficiar,  pot prezenta la primărie documentele care atestă apartenenţa la categoriile beneficiare. După verificarea documentelor şi confirmarea calităţii de beneficiar, primăria îi poate înscrie pe lista suplimentară Până în prezent s-au înscris deja pe listele suplimentare aproximativ 8.000 de persoane”, a precizat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.