11 ianuarie 2015

Judeţul Suceava, reprezentat la târgurile de turism din Viena şi Stuttgart
Consiliul Judeţean Suceava  a demarat acţiunile de promovare turistică, în prima şedinţă din 2015 a deliberativului fiind promovată o hotărâre prin care judeţul va fi reprezentat la târgurile de turism din Viena (Austria) şi Stuttgatt (Germnania).
„Sunt târguri la care participăm anual, cu rezultate importante, deoarece din totalul turiştilor care vin în Suceava pentru petrece timpul liber, vacanţe, foarte mulţi sunt din zonele  respective”, subliniat Ioan Cătălin Nechifor, şeful administraţiei sucevene. Consiliul Judeţean se mândreşte cu faptul că, din acest punct de vedere, în 2014 s-a înregistrat „un record multianual”, judeţul Suceava fiind reprezentat la peste 10 manifestări interne şi externe de profil. Dintre acestea din urmă remarcate au fost cele de la Berlin, Viena, precum şi cele din Franţa, Polonia şi Republica Moldova, judeţul având standuri şi la târgurile din Bucureşti şi Constanţa. Conform preşedintelui CJ, calendarul prezenţelor internaţionale la expoziţii şi târguri cu tematică turistică va continua pe parcursului întregului an 2015. „Este pentru prima dată când depăşim numărul de 10 prezenţe şi este important pentru că aceasta s-a reflectat şi în dinamica de sosiri ale turiştilor. Aceste lucru vrem să îl continuăm şi în perioada următoare, alături de cei care ne sunt parteneri şi, în primul rând, prin organizarea Centrului naţional de promovare a turismului, care funcţionează în Suceava şi care coordonează această activitate”, reliefează preşedintele Consiliului Judeţean. 
Ion Cătălin Nechifor a declarat că o situaţie a numărului de turişti veniţi în judeţul Suceava va fi cunoscută după apariţia datelor statistice pe 2014, însă a avansat că, potrivit estimărilor provizorii, anul trecut s-a consemnat o creştere cu 8% a vizitatorilor. Aceasta în condiţiile în care media naţională a fost de doar 6%.  Cheltuielile cu deplasarea la cele două târguri va costa 10.000 de lei, anul trecut manifestarea de la Viena având  150.000  de vizitatori, iar cea din Stuttgart, 241.000.